U Vodnjanu Boombarstick, urbani arts & music festival

Fasadu na ulazu u Trgovačku ulicu oslikao je ukrajinski umjetnik AEC (P. LUKEŽ)
Fasadu na ulazu u Trgovačku ulicu oslikao je ukrajinski umjetnik AEC (P. LUKEŽ)

Boombarstick, prvi vodnjanski urbani arts & music festival, koji će se održati od 3. do 7. srpnja i ugostit će brojne međunarodne umjetnike, najavljen je danas u Vodnjanu te je tom prigodom prezentiran mural naslikan na jednoj od zgrada na ulazu u Trgovačku ulicu.

Zgradu je kao poklon Vodnjanu oslikao ukrajinski umjetnik koji djeluje pod imenom AEC.

- Cilj nam je pokazati da je Vodnjan grad kulture i grad priče. Oslikavanje zgrade uvertira je onoga što će se događati u srpnju. Želimo dokazati da se u ovome gradu mogu okupiti umjetnici svjetskog glasa, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović. Najavio je da će u srpnju biti oslikana i druga fasada na početku Trgovačke ulice.

Organizatorica festivala Klara Mršić vodnjanskog je porijekla te je stoga ovdje i pokrenula ovaj festival. Veli da će umjetnici još više uljepšati Vodnjan i od njega napraviti galeriju na otvorenom. Uz ostale umjetnike, na ovaj festival doći će i 15-ak street-artista.

- S obzirom da Hrvatska 1. srpnja ulazi u Europsku uniju, festivalom će Vodnjan pozdraviti tu zajednicu i umjetnici darivati grad, rekla je pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Nensi Giachin Marsetič. Osim oslikavanja fasada na starim zgradama, što je okosnica manifestacije, festival će imati glazbeni dio i radionice u koje će biti uključeni lokalni umjetnici i mještani. Bit će predstavljeni i svi lokalni specijaliteti te obrtnički proizvodi.

Giachin Marsetič istaknula je da su oslikavanje zgrada odobrili suvlasnici zgrada i konzervatori, a na mjestima gdje ono nije dozvoljeno postavit će se instalacije, koje će tamo ostati i nakon završetka festivala. Za instalacije će se koristiti i četiri prazna poslovna prostora.

U organizaciji festivala sudjeluju Grad Vodnjan, lokalna Turistička zajednica te domaće i strane udruge. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter