U Uljaniku nastupaju Black Cult, Czaar i Voloh

Czaar
Czaar

Večeras u 22 sata u klubu Uljanik održava se "Metal brija" uz nastup tri riječka benda i to Black Cult, Czaar, Voloh i DJ program. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Rock baru Mimoza.

Black Cult je osnovan 2013. Njegovi osnivači poznati javnosti kao Morbid i Insanus stoje iza niza bendova u kojima su sudjelovali u prošlosti a u nekima su aktivni i danas: Gorthaur's Wrath, Czaar, Unholy Inquisition, Ashes You Leave, Castrum... Nedugo nakon objavljivanja prvog albuma "Neo-Satanism" bend se odlučuje i za live aktivnosti. Nakon te odluke Cultu su pridružuju trojica istaknutih imena sa scene kao stalni članovi benda: Saathaen (Heathen Mysticism, Ashes You Leave), Azaghal (Czaar, Unholy Inqusition) i Lesovik (Kult Perunov, Voloh, Gorthaur's Wrath, Nekrist). Krajem 2015. bend napusta Saathaen, a na njegovo mjesto za potrebe snimanja novog albuma bendu se pridružuje The Fallen koji je odsvirao solaže na albumu, a za svirke drugi gitarist je Juko. Kako njihovi živi nastupi izgledaju može se vidjeti i na prvom službenom live videu za pjesmu "Damned Souls Imperium". U lipnju prošle godine objavili su drugi album "Cathedral of the Black Cult".

Brutal sweet metal bend Czaar su u proljeće 2004. iz zezancije osnovali bubnjar Dalibor i gitarist Bojan. Obojica su bili bivši članovi black metal bendova Castrum i Gorthaurus Wrath. Priključio im se Ivan na basu, a 2007. objavili su prvi demo, da bi prvi album izašao 2011. pod imenom "Stari Panj". Na albumu se nalaze pjesme na engleskom i na hrvatskom te naslovna pjesma na čakavskom jeziku. Postaju kultna live senzacija u Rijeci zbog sviranja različitih stilova unutar rifa. Upravo dovršavaju snimanje drugog albuma na kojem su se sve pjesme na hrvatskom i čakavskom.

Voloh je paganski metal bend koji je nastao 2010. godine. Žestoki, brzi bubnjevi i masni gitarski rifovi spojeni sa epskim orkestracijama i zborovima, raznim folk instrumentima i violinama stvaraju unikatan i prepoznatljiv zvuk benda. Godine 2015. izdali su album prvijenac "Gromovi nad Trebišćem" koji je tematski vezan uz mitologiju i kulturu starih Slavena, a predstavljen je singlom "Posljednji pohod". (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter