U subotu na Portarati koncert "Volim Istru"

Zbor Gymnasium
Zbor Gymnasium

U subotu, 25. lipnja u 20 sati u Puli na Portarati, održat će se koncert "Volim Istru". Tim smo povodom upitali organizatoricu mr. Tatjanu Tomaić da nam ukratko predstavi program i izvođače.

- Kako je krenula inicijativa o održavanju takvih koncerata, koji su iz godine u godinu sve kvalitetniji i značajniji?

- Koncert "Volim Istru" se održava već osmu godinu zaredom i u ovogodišnjoj prigodi nastavit će se tradicija predstavljanja i njegovanja kulturnih specifičnosti kroz razne umjetničke forme uz sudjelovanje specifičnih izvođača. Manifestacije "Volim Istru" pripadaju sadržajima i programima koji su pokazali vrijednost i kontinuitet kroz kvalitetu programskog sadržaja, visoku umjetničku razinu sudionika, značajan broj suradnika i izvođača koji predstavljaju lokalne kulturne ustanove i njihov kulturni identitet. Posebno bih naglasila suradnju koju smo ovih godina ostvarili u sinergiji s Caritasom Porečke i Pulske Biskupije i njihovim aktivistima u projektima koje smo zajedno uspješno realizirali na radost potrebitih. 

- Subotnji koncert ima kao cilj prožimanje kultura u doticaju, o čemu se puno govori.

- Ovim koncertom slavimo nekoliko važnih događaja. Prvo- jedan u nizu uspješnih koncerata "Volim Istru" koji će ovaj puta imati uz Lidiju Percan, Marinelu i Zorana Tomaića kao glavne aktere najljepše i najvedrije osmijehe - dječje, sudjelovat će pulski Studio Zaro s zborom i voditeljicom Lindom Milani, talijanski Gruppo Corale Musica Insieme, Manal iz Kraljevine Maroka i mlada violinistica Vera Vogel Sošić iz Njemačke. Drugo - slavimo Dan državnosti, 25 godina od proglašenja hrvatske državnosti, veliki praznik naše domovine; treće, koncert razvija međunarodnu kulturnu suradnju, s nama slave i naši mali prijatelji iz Italije, Njemačke i Maroka; četvrto-pošto je istovremeno, u 21 sat, utakmica naše reprezentacije i Portugala od srca se nadamo da ćemo slaviti i veliku pobjedu Hrvatske. Bila bi to savršena večer. 

- U tijeku je humanitarna akcija VOLIM ISTRU – Kirurgija sva u bijelom kojom se uređuje Odjel opće i abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Pula?

- Odjel kirurgije već je promijenio izgled i akcija se nastavlja. Uz naše veliko zadovoljstvo i pomoć velikog broja volontera, jedinice lokalne uprave, poduzeća i pojedinaca, najsretniji su upravo djelatnici odjela, a pogotovo pacijenti. Nadamo se da ćemo ubrzo cijelu akciju privesti kraju pa će i javnost biti obaviještena. Zahvaljujem svima koji su pomogli i koji će još pomoći u uređenju Odjela jer je dovoljno vidjeti zadovoljstvo na licima pacijenata da znate da ste učinili korisnu i dobru stvar. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter