U Rovinju više od 80 Volkswagen oldtimera iz Europe

VW bube na rovinjskoj rivi (A. POKRAJAC)
VW bube na rovinjskoj rivi (A. POKRAJAC)

Više od 80 Volkswagen oldtimera iz čitave Europe okupilo se na 13. Međunarodnom skupu vlasnika starih VW automobila RoVWinj, koji se zadnjeg vikenda svibnja održava u Rovinju.

Među sudionicima su i VW fanovi iz Engleske, ali pravi junaci su ipak ponosni vlasnici šest buggyja iz Austrije koji su svojim samogradnjama bez krova stigli u Rovinj po nevremenu.

U trodnevnom programu skupa koji se tradicionalno održava u autokampu Polari  bio je i dolazak na rivu, gdje su VW oldtimere razgledavali Rovinjci i njihovi gosti. Zanimljivo, najviše pažnje privlačila je bijelo-plava buba iz Zagreba, koju je njen vlasnik opremio električnim pogonom, pa je jedan od šest ovakvih samogradnji koji su homologizirani u Hrvatskoj.

Organizatori skupa iz zagrebačkog VW Buba Kluba kažu da su posljednjih godina u modi neuništivi kombiji, posebno prikladni za kampiranje. Klub inače djeluje u Zagrebu od 1996. godine i djeluje u Hrvatskom oldtimer savezu.

Okuplja ljubitelje VW zrakom hlađenih vozila, od VW buba, preko nekoliko vrsta kombija i buggyja do Karmann Ghije i drugih tipova vozila izvedenih od bube, proizvedene kao narodni automobil još 30-tih godina prošlog stoljeća. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter