U Rovinju u rujnu festival Unknown

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon već etabliranih Outlook i Dimensions festivala u Puli, Rovinj će od 10. do 14. rujna iznenaditi s festivalom Unkown. Prvo izdanje ovog novog britanskog festivala nudi spektar najaktualnijih i najzanimljivijih elektroničkih izvođača današnjice. Njegovi organizatori, ujedno tvorci Hideouta na Zrću, domaće će festivalsko podneblje prvenstveno obogatiti zvukovima indie-elektronike.

Ono što Unknown razlikuje i postavlja stepenicu više od ostalih elektroničkih događanjac u zemlji jest da posjetitelje festivala očekuje pregršt živih nastupa. Program čine izvođači iz Velike Britanije, Amerike i Australije, koja electro, dubstep, house, r'n'b stapaju s "primljivom" melodijom uz obavezan dašak undergrounda. Unknown ujedno donosi i mnogo DJ imena za one željne isključivo plesa.

Kao glavno ime festivala nameću se braća Lawrence, poznatiji kao Disclosure, koji s prvijencem "Settle" trenutačno haraju svjetskom scenom. Ništa manje pažnje svojim debitantskim albumom "Devotion" nije pobudila ni britanska r'n'b zvijezda Jessie Ware, koja u Hrvatsku ove godine dolazi drugi put.

Ne treba propustiti ni electro-soul pjevačicu u usponu Lulu James, kao i mlade australske psihodeličare Jagwar Ma. Nastupit će sve popularniji bendovi poput Django Django i The Horrors, respektabilni Four Tet te mladi producent Jamie XX, Todd Terje, indie-electro princ Totally Extinct Enormous Dinosaurs, s Hartere domaćoj publici poznati SBTRKT i Moderat te mnogi drugi.

Očekuje se da će festivalom proći više od stotinu izvođača te nekoliko tisuća gostiju. Cijena festivalske ulaznice za državljane prostora ex-Yu iznosi 430 kuna te je raspoloživa u sustavu Eventima. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter