U Circolu najbolje svjetske izvedbe plesa na šipci

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Od četvrtka do nedjelje, u pulskom hotelu Brioni održava se prvi međunarodni Croatia Pole Camp u sklopu kojeg je za večeras s početkom u 21 sat u Circolu najavljeno umjetničko natjecanje "Pole Theatre Croatia" u plesu na šipci u četiri kategorije. Organizator kampa i natjecanja je pulska udruga S Fitness, jedan od vodećih centara plesa na šipci u Hrvatskoj.

Više od 400 sportaša

Okupivši 70 sportaša, ljubitelja sporta i plesa na šipci iz 13 zemalja, ovaj je kamp već u startu zauzeo vodeće mjesto u Europi. Održava se još na Ibizi, u Portugalu i Barceloni, no niti jedan toliko sadržajno bogat poput ovog. Uz spomenute inozemne sportaše koji su u takozvanom paketu, dakle sva četiri dana u kampu, na radionicama je popunjeno više od 400 mjesta. Upravo je to razlog što se uz čak 42 sportske radionice, konstantno traži organizacija dodatnih. U velikoj dvorani hotela održavaju se radionice fitnessa i plesa na šipci, dok se u manjoj dvorani tijekom cijelog dana provode treninzi raznih sportsko-rekreacijskih aktivnosti poput pilatesa, chair dancea, capoeire, treninga stretchinga i snage. Na lijepoj plaži ispod hotela održavala se radionica yoge.

Posebnost ovoj manifestaciji dala je i prisutnost dviju svjetski poznatih pole dance sportašica, Francuskinje Marion Crampe i Ruskinje Anastasie Skukhtorove koje također održavaju radionice te će uz iznenađenja i još dvije međunarodne sutkinje, suditi večerašnje natjecanje. Inače, svoj dolazak na večerašnje natjecanje najavili su brojni plesači iz cijele Hrvatske, a doznajemo kako su ulaznice već ranije rasprodane.

Visina šipke tri metra

Predsjednica udruge S Fitness Nikolina Jurišić kaže da su im glavni motivi u organizaciji Croatia Pole Campa bili promidžba plesa na šipci kao zahtjevne sportske discipline te grada Pule, Jadranske obale, bogate kulturološke i prirodne baštine. Hotel Brioni izabrali su zbog udovoljavanja uvjetima organizacije, primjerice visine stropa, koja zbog šipki treba biti najmanje 3,20 metara.

- Cilj je stvoriti najveći pole camp u Europi i ugostiti svake godine sve više sportaša iz cijeloga svijeta kojima će se ponuditi razni dodatni programi obilaska grada, ronjenje, izleti u Nacionalni park Brijuni i slično. Na taj se način trudimo promicati lijepu turističku sliku grada Pule i okolice jer je većina sportaša iz Francuske, Italije, Engleske, Nizozemske, Rusije, Belgije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Italije i Makedonije, rekla je Jurišić, inače instruktorica plesa na šipci, te jedini međunarodni sudac za pole sports u Hrvatskoj.

U organizaciji kampa i natjecanja, udruga S Fintess je uspjela zahvaljujući brojnim sponzorima, među kojima posebno mjesto zauzima zagrebačka tvrtka X Šipka koja je za potrebe radionica i natjecanja posebno prilagodila konstrukciju te ustupila 20 šipki. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter