Turistička promocija - sa stilom

Uroš Raguž i "barbarella" blizanke (D. Štifanić)
Uroš Raguž i "barbarella" blizanke (D. Štifanić)

A zašto moda ne bi bila dio turističke ponude? Zaključak je to nakon modne revije koja se u organizaciji Arenaturista i produkciji HUIU-a (Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika) u četvrtak u noći punog mjeseca održala ispred Hotela Park Plaza Histrije. Nakon dugo vremena, umjesto salse i gaže s izlizanim poskočicama turistima se ponudilo nešto lokalno i originalno i tu u vidu modne revije. U trenutku kada je moda, u moru copy paste hiperprodukcije postala uniformirana, revija lokalnih dizajnera je pravo osvježenje u memljivim modnim vodama i izlizanoj turističkoj ponudi.

Jer, što turist može ponijeti kao uspomenu osim majice koja je u bilo kojem dijelu svijeta ista? Stoga, zašto tom posjetitelju ne ponuditi nešto drugačije, poput sinoćnjeg modnog druženja. Revija je bila "na mjeru". Dakle, ne preduga s manekenkama iz modne agencije "Tijara" koje su, proporcijama i stavom, izgledale kao da su dio nas, te je time revija imala auru prisnosti i upuštenosti, kakva i priliči ljetu.

Vjerna tamnim bojama i dobrom kroju reviju je otvorila Kristina Nefat čiju je priču zaokružio masivni nakit Vitrum in Fabula. Da, Kristina se pojavljuje samo kada ima što pokazati. Kod Saše Đukića Obradovića dominiraju pomno razrađene kolekcije do najmanjeg detalja. Čipka, resica, nabor i beskrajni sati promišljenog rada do te mjere da se zaljubite u njegove modele stvorene za fatalne stripovske heroine. Barbarella je bila "style motiv" kolekcije Uroša Raguža koja sa bazirala na dva momenta - zlatnim hlačicama i bordo puf majicama kao svojevrsnom uvertirom u jesensku kolekciju. Kod Antonelle Showroom uvijek sve štima - odvažni modeli od neoprena, čipke i kao uvijek savršenog kroja. Kroj je adut i Laar designa čija je košulja postala "must have". Ivana Tomić predvodi svojim eklekticizmom, futurizmom i urbanim kolekcijama kod kojih je svaki komad - artefakt. Alique Tricot svladala je sve tehnike pletenja čije niti kroje ležerne i opuštene komade. Sonja Ivanković koketira stilovima od pletenina do casuala koje zaokružuje Iva Tuđa torbicama. Razigrana i pomalo ludička Katja Kliba jednostavnim krojevima i zanimljivim materijalima pronašla je svoj put i publiku. Anima je poručila da ne postoji ništa senzualnije od jednostavne haljine magično dubokog proreza koja prati liniju tijela kao i suknja, dok se Iva Magdić priklanja ležernim formama a strukturalnost bazira na ruksacima.

Sve u svemu, odlična turistička promidžba sa stilom dizajnera koji znaju i imaju što pokazati, jer gotovo svi oni sami rade svoje kolekcije i onda je to pravi hand made, koji negdje pod većim reflektorima nosi etiketu - ekskluzivnosti. (Lara BAGAR)

 

 

 

 - GO03289438.jpg

Uroš Raguž i "barbarella" blizanke

 

 

 - GO03289419.jpg

Model Saše Đukića Obradovića

 

 - GO03289437.jpg

Turisti vole modne revije

 

 - GO03289461.jpg

Katja Kliba


Podijeli: Facebook Twiter