Tri tisuće motocikala protutnjalo Pulom


Tri tisuće motocikala protutnjalo je i ove godine Pulom u sklopu tradicionalnog defilea Croatia Bike Weeka, odnosno Hrvatskog tjedna motora čije 21. izdanje od ponedjeljka traje na Monumentima i još nekim mjestima, a završava u nedjelju. U Pulu su tako ove godine došli motociklisti iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Italije, Austrije, Rusije, Engleske, Bugarske, Turske, Danske, Finske, Norveške, Švicarske, Nizozemske... Dakle, iz skoro svih krajeva Europe. Bilo je tu svakakvih motora, od novih do oldtimera, bilo je na njima i starih i mladih, a Puljani i njihovi gosti su se okupili na nekim punktovima kako bi promatrali ovu impresivnu povorku. Najveći broj ljudi okupio se da ih dočeka i isprati na Korzu, nikad toliki broj, kažu organizatori. Sam Croatia Bike Week ugostio je ove godine između 12 i 13 tisća ljudi.

Oktanski defile krenuo je u subotu poslijepodne pod vrućim ljetnim suncem s Monumenti u pratnji pulske prometne policije, te su brojni motori protutnjali gradom preko Rive, Bulevara, Stoje, Lungomarea i zatim nazad preko Bulevara i Giardina, pored Arene da bi se preko velikog kružnog toka u Šijani vratili na pčetno odredište, u svoju „bazu“ gdje su ih čekali druge aktivnosti, pa su tako mogli uživati u kaskaderskom showu Marka Vozile, da bi se onda okušali u moto igrama i u custom showu. Bajkeri ne mogu bez kvalitenog rock 'n' rolla u kojem su imali prilike uživati ovih dana, pa je u subotu navečer na programu bio nastup grupe Steelhammer, a kao vrhunac glazbenog dijela na programu je bio nastup Zabranjenog pušenja, nakon čega je došlo vrijeme za neizostavan sexy show, da bi večer završila koncertom grupe Keops.

Ovaj susret održava se od 1995. otkada okuplja motocikliste i ljubitelje motocikala iz cijele Europe, ali i šire. Namijenjen je ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, a oni koji dođu sa svojim motociklima ne plaćaju ulaz.

Organizator manifestacije je moto klub Twin Horn MC Croatia, uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule te mnogih tvrtki, organizacija i pojedinaca. (Mladen RADIĆ, Snimili Neven LAZAREVIĆ i Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter