Traže se statisti za film Veljka Bulajića

Veljko Bulajić u potrazi za lokacijama snimanja na rtu Kamenjaku
Veljko Bulajić u potrazi za lokacijama snimanja na rtu Kamenjaku

Danas je objavljen poziv za sudjelovanje na audiciji za statiste u filmu "Bijeg do mora" Veljka Bulajića. Film "Bijeg do mora" međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore. Suradnju na razvoju scenarija potpisuje poznati istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Snimanje u ožujku i veljači

Radnja filma prati njemačkog vojnika koji je protiv svoje volje mobiliziran i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju. Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimati će se u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.

Film će se krajem veljače i u ožujku snimati na području Istre, a casting za statiste će se održati na sljedećim lokacijama: u Puli, u petak, 27. siječnja, u zgradi Admiraliteta, Riva 8 (prizemlje desno), od 10 do 14 sati; u Rovinju, u subotu, 28. siječnja, u Pučkom otvorenom učilištu - Domu kulture (velika dvorana), Trg maršala Tita 3, (od 10 do 14 sati); u Labinu, također 28. siječnja od 10 do 14 sati, u KuC-u Lamparna, Rudarska 5.

Casting je otvoren za sve dobne skupine, a traži se 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, djelatnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici); 40 partizana i tri partizanke, 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji), četiri vojnika Talijana te 10-15 djece u dobi od 7 do 12 godina. Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.

Premijera krajem godine

Premijera filma zakazana je za kraj 2017. godine, a pružanjem niza servisnih usluga na terenu; od prijedloga lokacija do kontakata s lokalnim stanovništvom, gospodarstvenicima i pružateljima usluga uključila se od samog početka i Istarska filmska komisija (IKA-Istarska kulturna agencija), koja je prepoznala promotivni i gospodarski potencijal filma za Istarsku županiju.

Film "Bijeg do mora", u produkciji Gral Filma, za koji pripreme traju već par godina, Istarska županija je od prvog dana podržala smatrajući da će dodatno doprinijeti promociji Istre. Naime, film će autentično prikazati Istru, kroz njezinu materijalnu i nematerijalnu baštinu, a predstavit će i ruralni dio, odnosno vizure manje poznatih sredina unutrašnjosti. Tim je povodom prije nekoliko mjeseci istarski župan Valter Flego primio Veljka Bulajića. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter