Teranke i klapa Cambi nastupili u uvali Školjić

Teranke
Teranke

Izniman je ugođaj bio slušati izvedbe klape Cambi te izvrsnih Teranki u sugestivnoj, pitoresknoj uvali Školjić na Kamenjaku. Naime, u organizaciji Javne ustanove Kamenjak i Općine Medulin, u četvrtak navečer održana je vrlo uspješna večer klapa čiji su protagonisti bili pjevači iz Kaštel Kambelovca - klapa Cambi te naše višestruko nagrađivane i proslavljene Teranke.

Publike je u toj blagoj ljetnoj noći, napokon bez dosadne kiše, bilo jako puno - sjedilo se i stajalo svugdje, i svi su bili super raspoloženi slušajući uhu ugodne melodije klapske pjesme. Nakon pozdravne riječi Maje Šarić, v.d. ravnateljice Javne ustanove Kamenjak, koja je istaknula da je to bio dan rendžera te je pozdravila sve rendžere s Kamenjaka poimence, kao i sve svoje suradnike, "riječ" je prepuštena glazbi uz voditelja programa Nenada Seferagića.

Klapa Cambi najnagrađivanija je hrvatska klapa. Jedini je peterostruki osvajač Omiškog festivala i dva puta su bili apsolutni pobjednici na svjetskim natjecanjima, s čak deset osvojenih Porina. Koliko su uigrani, vidjelo se i sinoć, kad su pokazali svu raskoš tradicionalnih dalmatinskih, ali i dalmatinskih pjesama. U svojim nastupima uvijek su svježi i originalni, a publika ih obožava.

Publika voli i Teranke, koje su još jednom pokazale svoje umijeće. Bila je to jedna zbilja lijepa večer pod zvjezdanim nebom u ovoj prekrasnoj uvali, koju su simpatično članovi Cambija nazvali najljepšim mjestom gdje su do sada, u svojoj bogatoj karijeri, nastupili. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI) 


Podijeli: Facebook Twiter