Tamara Obrovac večeras u Ljubljani

Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)
Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon koncerata krajem prošle godine u Beču, zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i nešto ranije u splitskom klubu Judino drvo, Tamara Obrovac sa svojim quartetom nastavlja promociju albuma "Ulika Revival".

Večeras ova jedinstvena pjevačica, flautistica i skladateljica nastupa u Cankarjevom domu u Ljubljani, zajedno s klavijaturistom Matijom Dedićem, basistom Žigom Golobom i bubnjarom Krunoslavom Levačićem. Novi im je album, objavljen u lipnju prošle godine, reinterpretacija skladbi s albuma "Ulika" iz 1998. godine.

Nakon Ljubljane, slijedi tradicionalni nastup za Valentinovo 14. veljače pred pulskom publikom u INK-u, čime će na svoje doći brojni poklonici Tamarinog osebujnog pristupa jazz glazbi, koji se u dva desetljeća kretao od jazz standarda, preko vlastitih kompozicija, do otkrića izvornog izraza povezivanjem jezika i zvuka glazbe i dijalekta istarskog zavičaja s ritmovima i improvizacijom koji su tipični za jazz. Ne čudi stoga njen moto: "Jazz je moja sloboda, a korijeni su moja istina". (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter