Svjetski DJ-evi na 40 brodova u pulskom zaljevu

Usijano na brodovima u pulskom zaljevu (Jack PASCO)
Usijano na brodovima u pulskom zaljevu (Jack PASCO)

Organizatori Outlook festivala objavili su detaljniji program i otpočeli s prodajom ulaznica za više od 40 zabava na brodovima tijekom održavanja ovog najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture od 2. do 6. rujna. Kao i prošlih godina, brodovi opremljeni vrhunskim razglasom, čiji će "kapetani" biti svjetski poznati producenti i DJ-evi, danonoćno će ploviti pulskim zaljevom i uokolo Brijuna, s polazišnom lokacijom u luci podno tvrđave Punta Christo, gdje je i smještena glavna pozornica Outlook festivala.

Klupski zvukovi u pulskom priobalju

Prvog dana festivala, u četvrtak 3. rujna na pučinu isplovljava Walk n Skank ekipa iz Glasgowa s Mungos Hi Fi razglasom, dok će kapetan broad Zed Bias ugostiti house/garage izvođače Close One i Clausea Fussa. Noisia, poznati nizozemski dvojac na svom će brodu ugostiti tešku ligu drum’n’bassa: The Upbeats, Hybris i Fre4knc.

Dan kasnije pulsko priobalje ispunit će zvukovi najpoznatije britanske dancehall klupske večeri Hot Wuk, za koju će puštati The Heatwave, Critical Sounds, Kasra B2B Foreign, Concept, Enei B2B Emperor, Ivy Lab B2B Hyroglyfics i Mantmast. The Butterz posada predstavit će najbolje od grime glazbe i to preko domaćina Elijaha i Skilliama te gostiju Newham Generalsa, P Moneyja, Flava D-a i Spookyja. Za zaljubljenike u dub i dancehall spreman je Subdub brod, na kojem će izmjenjivati Iration Steppas, OBF s Shanti D-jem i Kingston Hifi s dancehall legendom Shinehead.

Vrhunac subotnjeg reda plovidbe od 12 brodova svakako su Contact brod na kojem gostuje Youngsta, Icicle, Truth i Skittles zatim Exit brod kojim će publiku "provesti" Dbridge, Skeptical, SP:MC, Fixate, Fracture te GQ & SP:MC, ON-U Sound x Tectonic brod s Adrianom Sherwoodom, Pinchem, Distanceom i Ishan Soundom.

Dolazi više od 300 izvođača

Zadnjeg dana festivala, u nedjelju 6. rujna, kapetan Toddla T ugostit će Mella Dee i Chimpoa. Ikona drum’n’bassa Goldie gostovat će na Dispatch VS Symmetry brodu. Jedna od najvećih zabava Outlook festivala očekuje nas na "jungle brodu", čiji je kapetan Congo Natty koji će zajedno Tenor Flyem donijeti afričke ritmove nadahnute uličnim, urbanim zvukom.

Na ovogodišnjem 8. Outlook festivalu sudjelovat će više od 300 izvođača, bit će otvoren koncertom u pulskoj Areni 2. rujna, a glavni gosti su istaknuti hip-hop kolektiv Jurassic 5, britanski producent SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, bend The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System.

U festivalskom četverodnevnom programu uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo, direktno sa svjetske turneje i vrhova ljestvica ponajboljih albuma stiže hip-hop duo Run The Jewels kojima će se na pozornici pridružiti Flatbush Zombies, trenutno najžešći izvođači novog hip-hopa. Počasni gosti Outlook festivala su Cutty Ranks, poznati vokalist dancehall i reggae scene te "kralj dancehall glazbe" Beenie Man. U Pulu stiže i Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv i engleski elektronički duo Mount Kimbie, dok drum’n’bass scenu predstavljaju veliki nizozemski dvojac Noisia, zatim Goldie, DBridge te Om Unit… Izdavačka kuća DMZ, institucija dubstepa, proslavit će deset godina postojanja, a tim povodom na štinjanski poluotok dovodi cijelu svoju posadu - Digital Mystikz, Loefah, Kode 9, Hatcha, Youngsta, Chef, N-Type, Quest, Silkie, Distance, Pinch, Sgt Pokes i Crazy D. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter