Svjetlećim divovima nagrada Architizer


Posljednji u nizu uspjeha Svjetlećih divova je, nakon dodjele Grba grada Pule, nominacija za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2015. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti čija je svečana dodjela nagrada održana sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u prisustvu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Projekt osvjetljenja pulskih dizalica dizajnera rasvjete Deana Skire osvojio je nagradu Architizer 2015 u kategoriji arhitekture i svjetla. Najveća svjetska mrežna stranica posvećena arhitekturi pokrenula je prije tri godine jednu od najprestižnijih nagrada s više od 90 kategorija i 300 članova ocjenjivačkog suda.

Architizer A+ Awards zaprima prijave iz stotinjak zemalja među kojima se odabiru najbolji primjeri arhitektonske prakse diljem svijeta. Dobitnike nagrada biraju iznimni pojedinci i profesionalni predstavnici iz svijeta arhitekture i umjetnosti kao što su to Bjarke Ingels, Charles Renfro, Tom Kundig, Yves Behar (Fuseproject), Cameron Sinclair (Architecture for Humanity) i Barry Bergdoll (MoMA). Prijavljeni projekti moraju zadovoljiti njihove stroge kriterije koji ocjenjuju formu, funkciju, inovaciju i namjeru prijavljenih projekata.

Svjetleći divovi su kao nagrađeni projekt objavljeni u A+Awards 2015 knjizi u Phaidonovom izdanju, dok je ugledni časopis Frame ovaj izniman projekt objavio u knjizi Bright 2, posvećenoj predstavljanju 44 odabrana međunarodna projekta rasvjete. Posljednji u nizu uspjeha Svjetlećih divova je, nakon dodjele Grba grada Pule, nominacija za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2015. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti čija je svečana dodjela nagrada održana sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u prisustvu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter