Švedski vinoljupci u Istri

Prvi ovogodišnji broj  posvećen je Istri
Prvi ovogodišnji broj posvećen je Istri

Prvo ovogodišnje izdanje mjesečnog časopisa udruge posvećeno je našoj vinskoj regiji te je već održano na desetke degustacija po cijeloj Švedskoj s iznimno pozitivnim reakcijama na malvaziju, teran, muškat i ostala vina
 
Jedna od najvećih neprofitnih vinskih udruga na svijetu, švedska udruga vinoljubaca "Munskankarna" koja broji više od 25.000 članova u 170 raznoraznih sekcija, a svoje ogranke ima i u Tokyu, Barceloni i Zurichu, ove je godine odabrala Istru kao vinsku destinaciju.
 
Kako saznajemo, udruga svake godine odlučuje o jednoj vinskoj regiji u svijetu kojoj će se posvetiti tijekom cijele godine s raznoraznim degustacijama te je promovirati diljem Švedske. Munskankarna za svoje članove održava vinske škole, tečajeve i degustacije ali i vinska putovanja, pa je za pretpostaviti da će naši vinari imati pune ruke posla, pogotovo ako se uzme u obzir kako do sada vina iz Istre nisu nikako bila zastupljena na švedskom tržištu, stoga je ovo jedno iznimno priznanje.
 
Prvo ovogodišnje izdanje mjesečnog časopisa udruge posvećeno je našoj vinskoj regiji te je već održano na desetke degustacija po cijeloj Švedskoj s iznimno pozitivnim reakcijama na malvaziju, teran, muškat i ostala vina.
 
Iz Stockholma se, nadalje, planira brodom organizirati takozvani "vinski kruz" na kojem bi gosti tijekom više vikenda imali mogućnosti uživati ne samo u vinu, već i u istarskim delicijama.
 
Tako će uprava udruge svečano prisustvovati otvorenju istarske sezone vina na Vinistri ali i danima otvorenih vinskih podruma, posjetiti razne vinare i turističke destinacije, a sama posjeta bit će okrunjena primopredajom grba Munskankarna predstavnicima vinske regije Istra. Prethodnih godina njihove odabrane vinske regije bile su donja Austrija , Montsant i Priorat, Napa i Sonoma, ali i mnoge druge. (I. GRGAT)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter