Sutra Arena puna ABBA-e


Samo dva tjedna nakon premijere u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, hrvatska inačica svjetski poznatog mjuzikla "Mamma Mia!", utemeljenog na pjesmama grupe ABBA i nazvanog po njihovom velikom hitu iz 1975. godine, sutra će biti izvedena u pulskoj Areni.

Nakon londonskog West Enda i njujorškog Broadwaya, nakon brojnih izvedbi u više od 40 zemalja na svim kontinentima, ovu je dvoipolsatnu glazbenu hit predstavu za domaću publiku režirao Igor Barberić, dok orkestrom ravna Dinko Appelt. Dražen Bratulić, osim što u alternaciji s Đanijem Stipaničevim glumi jednu od glavnih muških likova, preveo je cijeli mjuzikl, uključujući i sve pjesme.

Osim što donosi prepjeve svevremenskih hitova megapopularne švedske grupe  ("Mamma Mia!", "Super Trouper", "Dancing Queen", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", "The Winner Takes It All"… jedino je "Waterloo" u engleskom originalu), mjuzikl "Mamma Mia!" romantična je ljubavna priča o sreći i ispunjenju. Na malom se grčkom otoku sprema vjenčanje - dvadesetogodišnja Sophie udaje se za svojeg zaručnika Skyja i želi da ju do oltara prati otac kojeg nikada nije upoznala; iz starog dnevnika svoje vrlo nekonvencionalne majke Donne saznaje da su ukupno tri kandidata; sva se trojica odazovu pozivu, no otkriti koji je od njih "onaj pravi" nije tako jednostavno…

Hrvatska inačica ima dvije ravnopravne postave toga mjuzikla, a na premijeri glavne su likove utjelovili Renata Sabljak (Donna), Vanda Winter (Sophie), Đani Stipaničev (Sam), Ronald Žlabur (Harry), Ervin Baučić (Bill) i Luka Nižetić (Sky), šarmantnu i seksepilnu Tanyu igrala je Mila Elegović, a nastupaju i brojni drugi članovi Komedijina ansambla. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter