Strip povezao Pulu i Osijek

S otvorenja izložbe stripa udruge StripOs
S otvorenja izložbe stripa udruge StripOs

Proteklog je vikenda Dnevni boravak Rojca bio u znaku stripa zahvaljujući osječkoj četvorci iz udruge StripOs: Marku Dješki, Krešimiru Pongracu, Stjepanu Matiću i Roku Idžojtiću. U petak je u Dnevnom boravku Rojca otvorena izložba stripa, a dok su najveći zaljubljenici u strip u subotu imali priliku razviti svoje crtačke sposobnosti pod mentorstvom ovih autora.

Na otvorenju izložbe je Saša Parpić predstavio rad svojih kolega iz udruge te naglasak stavio na njihove generacijske razlike i strip kao strast koja ih povezuje. Spomenuo je da je ova izložba produkt višegodišnje želje za suradnjom osječkih i pulskih ljubitelja stripa. Da je publika bila oduševljena ne samo radovima već i mogućnošću da im autori nacrtaju crtež koji su mogli ponijeti doma kao uspomenu na izložbu dokazuje i gužva koja se stvorila oko strip autora dok su strpljivo čekali red za svoj primjerak.

Strip u Puli i strip u Osijeku, pored osobnih poznanstava pojedinaca koji se na ovaj ili onaj način bave stripom, ima poveznicu i u projektima koji se provode u oba grada. Tu je 24-satno crtanje stripa, a jedna od boljih izložbi koja je proputovala ovaj dio Europe je i comiXconnection, međunarodna izložba alternativnog stripa u organizaciji Muzeja europske kulture iz Berlina. Izložba je također bila postavljena u Puli, dok je Udruga StripOs uspjela tu izložbu nakon Osijeka upriličiti i u Vukovaru.

Ova novootvorena izložba se u Dnevnom boravku Rojca može razgledati do 24. ožujka radnim danom od 17 do 21 sat. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter