Stotine izvođača na Slurpu, Seasplashu, Dimensionsu i Outlooku

Festivale je najavio tim Pozitivnog ritma (D. ŠTIFANIĆ)
Festivale je najavio tim Pozitivnog ritma (D. ŠTIFANIĆ)

Prvo od četiri ovogodišnja izdanja Slurp! festivala, s pulskim producentom Andreom Ljekajem kao glavnim izvođačem, održat će se 17. lipnja na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, čime će se otvoriti ovoljetna festivalska sezona na ovoj tvrđavi. Na četiri festivala - redom na Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook festivalu - nastupit će više stotina inozemnih i domaćih izvođača različitih glazbenih žanrova.

Navodeći glavna izvođačka imena svakog od četiriju festivala, od kojih Seasplash slavi petnaestu, a Outlook desetu obljetnicu postojanja, danas su novinarima u pulskoj galeriji Cvajner festivalsku sezonu predstavili Boris Bjelica, Danijel Sikora i Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma, dok su zagrebački techno i house DJ i producent Jan Kinčl, član Vakuum ekipe iz Pule Alen Špionjak i Damjan iz pulskog Munchies Sound Systema pohvalili liste izvođača i dolazak u Pulu brojnih renomiranih svjetskih glazbenika. U drugom izdanju Slurpa 15. srpnja, kako je dodao Boris Bjelica, uz pulski Vakuum nastupit će i norveški Govo kolektiv.

Na 15. izdanju Seasplash festivala od 20. do 23. srpnja nastupit će Vin Gordon & The Real Rock Band, Mad Professor, Vibronics meets Conscious Sounds, Culture Shock, Citizen Fish i mnogi drugi, a od domaćih izvođača Danijel Sikora posebno je izdvojio zagrebački Bamwise (čiji će debitantski album upravo ovog tjedna izdati etiketa Pozitivnog ritma PDV Records), Digitron Sound System i Waitapu.

Maja Gujinović podsjetila je da će šesto izdanje Dimensions festivala 30. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti ikona glazbene scene Grace Jones, a te će večeri nastupiti još i hvaljeni berlinski elektronski trojac Moderat, jazz trio Yussef Kammaal te bubnjar i kompozitor Moses Boyd.

Zatim će u Štinjanu Dimensionsova pozornica do 4. rujna ugostiti više od 80 imena s vrha house, techno, disco, soul i jazz scene, među kojima se ističu Jeff Mills, Theo Parrish, Floating Points, Cymande, Nina Kraviz, Danny Krivit, Ata Kak, Hessle Audio, Levon Vincent, Caribou…

Obljetničko deseto izdanje Outlook festivala u pulskoj će Areni 6. rujna otvoriti istaknuti predstavnik grime glazbe Dizzee Rascal, američki DJ i producent DJ Shadow i 20-eročlani Outlook Orchestra, dok dugu izvođačku 'outlook' listu od 90 glazbenih imena koja će do 10. rujna nastupiti na tvrđavi Punta Christo predvodi istaknuti američki reper Ghostface Killah, jedan od članova poznatog njujorškog hip-hop sastava Wu Tang Clan. Njemu će se pridružiti i David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez i drugi. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter