Stjepan Hauser zasvirao u Londonu na Stradivariju


Luka Šulić i Stjepan Hauser vratili su se iz Londona gdje su započeli sa snimanjem svog četvrtog studijskog albuma na kojem će se posvetiti filmskoj glazbi.

"Bilo je odlično! Kakav zvuk, kakvi studiji! Strop koji se diže i spušta. Nismo mogli vjerovati. Na snimanju sam imao priliku svirati na Stradivariju, violončelu koje inače vrijedi milijune eura i to je bio neopisiv osjećaj. Luka je imao čast nastupiti na violončelu Amati iz 1616.", rekao je Stjepan Hauser koji se okušao i ulozi dirigenta.

Album je sniman s jednim od najboljih svjetskih orkestara, Londonskim simfonijskim orkestrom poznatim po filmskoj glazbi. Poznate filmske teme su snimali u jednom od najpoznatijih studija u svijetu, u Londonu u "Air Studios". Građevina je prvotno bila crkva i misionarska škola, a 1969. godine su sagrađeni studiji za snimanje. Od tada je ondje albume snimio niz poznatih svjetskih glazbenika poput Vana Morrisona ili Davida Gilmoura, a sada su se u povijest upisali i 2CELLOS.

Uz snimanje albuma, Stjepan i Luka se pripremaju za proslavu pete obljetnice uspješne karijere na zagrebačkom Tomislavcu 2. srpnja. Bit će to prvi veliki koncert u Zagrebu nakon četiri godine, a ujedno i prvi koncert u Zagrebu koji će biti poklon njihovim obožavateljima jer je ulaz slobodan. Nastupit će uz raskošnu produkciju, a njihov sljedeći samostalni koncert u planu je tek nakon izlaska novog albuma. Ovaj koncert je dio zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL, odnosno dio novog open air festivala "Zagreb Classic". (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter