Stella Maris: Bajaga, Opća opasnost, atomci…

Bruno Langer i Loris Zupanc na ATP stadionu  (V. HABEREITER)
Bruno Langer i Loris Zupanc na ATP stadionu (V. HABEREITER)

ATP stadion u umaškom Stella Marisu ovogodišnju sezonu koncerata otvara nastupima velikih glazbenih zvijezdi domaće scene - prvi je u srijedu, 30. travnja, koncert županjskog rock benda Opća opasnost i pulskih The Night Express te u petak, 2. svibnja, starih legendi Bajage i Instruktora te Atomskog skloništa.

Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare Veseljko Buić iz pazinske agencije V.I.B., organizator koncerata, Bruno Langer, frontman Atomaca i bubnjar Loris Zupanc iz Night Expressa, dok su Bajaga i Opća opasnost prenijeli pozdrave.

Izvođači su otkrili nekoliko zanimljivosti prije koncerata, pa je tako Langer najavio da će ovaj nastup označiti pola stoljeća od njegovog prvog stupanja na pozornicu.

- Dana 2. svibnja 1964. prvi put sam s električnom gitarom stupio na pozornicu s grupom Logaritmi iz Pule, a svirali smo u Domu omladine u Vodnjanu. Razlog zašto nisam nastupio za 1. maj je taj što mi još gitara nije bila spremna, bile su to još one gitare koje su se slagale, rekao Langer.

Atomsko sklonište nastalo je kasnije, 1976. godine, a Langer ističe da će ovaj koncert biti osobna proslava, iako je kako kaže "u rock'n'rollu svaki nastup - proslava". S Bajagom je, veli nastupao nekoliko puta, prvi put dok je on još bio u Ribljoj čorbi. Beograd im je uvijek u lijepom sjećanju jer su na tamošnjim koncertima nastupali pred sto tisuća ljudi i stadioni su uvijek bili puni.

- Tako će nadam se biti i u Umagu i poslat ćemo jednu dobru poruku, jer rock'n'roll uvijek ima poruku, rekao je Langer.

Zupanc je rekao da je njegovom bendu čast što će nastupiti na umaškom stadionu, i to će sigurno ostaviti trag na njihovom budućem autorskom izričaju.

- Među pjesmama koje ćemo izvoditi bit će i "Djevojka broj osam" pjesma Atomskog skloništa u našoj verziji. Željeli smo obraditi ovu pjesmu između ostalog i zato što je pjesma kultnog pulskog benda. Na promociju je došao i Bruno i kada je on kimnuo glavom, znali smo da je to - to, rekao je frontman The Night Expressa.

Buić je istaknuo i da će produkcija koncerta biti na visokom nivou, sa zvučnim i svjetlosnim efektima, a oba koncerta počinju točno u 21 sat. Ulaznice će se u pretprodaji moći nabaviti od sutra u agenciji Maremonti u Puli, Foto Ediju u Poreču, Frizerskom salonu As u Pazinu i od 10 do 20 sati u office centru ATP stadiona. Cijena je 50 kuna za koncerte Opće opasnosti i The Night Expressa, te 80 kuna za Bajagu i Atomsko sklonište. Suorganizatori koncerta su Turistička zajednica Umaga i Istraturist. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter