Spoj dobrog vina, čokolade i sporta

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Ovogodišnje će peto izdanje Choco & Wine Festa, trajati dva dana i to od 18. do 19. veljače. Bogati će se program odvijati u šatoru na glavnom trgu u Brtonigli, gdje će se ljubiteljima vina i čokolade pružiti nezaboravno iskustvo okusa i mirisa, a očekuje ih i vizualni spektakl.

U subotu u podne se otvara bogati prodajno izložbeni prostor, gdje će posjetitelji moći uživati u raznovrsnoj ponudi čokolade i drugih slatkih delicija, a nezaobilazan će biti i wine point sa vrhunskom ponudom lokalnih vina. Predviđena je i ''čokoladna zabava'' za djecu uz Lino choco show, te izrada raznih čokoladnih dekoracija i nakita. Biti će tu i zanimljiva prezentacija na kojoj će biti prikazan proces izrade čokolade od zrna kakaa, a kako bi sam događaj bio još zanimljiviji, u nedjelju u podne slijedi nagradno izvlačenje u organizaciji Glasa Istre, koje će najsretnijim čitateljima podariti vrijedne nagrade, ukupne vrijednosti u iznosu od  50.000 kuna.

Za vrijeme trajanja manifestacije, brtoniški vinari Veralda, Ravalico i Novacco će otvoriti svoje podrume, a ugostiteljski objekt Primizia će nuditi bogatu ponudu čokoladnih menija.

U subotu se u Brtonigli održava i Brtonigla Adventure trek, namijenjen ljubiteljima trekinga, sporta i zdravoga života. Učesnici će tako uživati u prekrasnim krajolicima nad dolinom rijeke Mirne, prolazit će kroz šume, vinograde i maslinike, preko brežuljaka i tipičnih istarskih gradića sa kojih se pružaju nezaboravni vidici od Učke do Jadranskog mora. Do sada je prijavljeno gotovo 400 učesnika, koji mogu birati između tri utrke različitog intenziteta i to Ultra (cca 50-55km), Planinarska (cca 25km) i Fun&Run (10-12km). (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter