Songkillers zasvirali na Portarati

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Portarata je u ponedjeljak navečer bila u znaku popa i funka prošaranog na trenutke nečim što podsjeća na jazz u izvedbi Songkillersa koji su održali besplatan koncert u sklopu obilježavanja Dana grada.

Songkillers su prvo isporučili svoj poveći i jednolični naramak sentiša koji je uključivao adute kao što su "Ni'ko kao ti" ili "Svi mi pričaju o tebi". Uglavnom, prvi dio, oko sat vremena prošao je u znaku svirke koja bi više pristajala nekom klubu, možda za valentinovsku večer, nego koncertu na otvorenom, no onda su pokazali da znaju oni i drukčije te ubacili su u veću brzinu. U drugom dijelu podsjetili su na dane kada su svirali s legendarnim pokojnim Dinom Dvornikom uvrstivši na repertoar "Zašto praviš slona od mene", "Ti si mi u mislima", "Ja bih preživio".

Atmosferu su još podigli s "Dio mene", "Znaš li" i "Prerija" u kojoj izlaze izvan ljubavne tekstualne šprance te kombiniraju cinične, mogli bismo čak reći politički usmjerene stihove s efektnim gitarskim rifom. Frontman Bane se trudio nekako sprijateljiti se s publikom među kojom su neki koristili prilike da zaplešu. Ipak, unatoč tome što se kod Zlatnih vrata okupio veliki broj ljudi, reakcije su za vrijeme koncerta bile dosta mlake, no brže stvari raspoređene za drugi dio svirke uspjele su motivirati publiku da glazbenike pozovu na bis na što su se ovi rado odazvali i zaključili koncert sporim bluesom. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter