Shellac, Conor Oberst i Gracin na četvrtom SuperUho Festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na četvrtom SuperUho Festivalu nastupit će Shellac sa svojim glasnim distorziranim gitarskim rock'n'roll zvukom, svoj novi album predstavit će gitarist, pjevač i skladatelj Conor Oberst, te vanserijski splitski kantautor Gracin, priopćili su organizatori predstavljajući prva imena festivala.

Festival će se održati od 7. do 9. kolovoza u Primoštenu, u prekrasnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica smještenog na gotovo najljepšoj plaži Jadrana, poručili su organizatori.

Na festivalu će nastupiti energični rock trojac Shellac, predvođen legendarnim Steveom Albinijem, s nekadašnjim basistom Volcano Sunsa Bobom Westonom te bubnjarom Breaking Circusa Toddom Trainerom. Albini je, dodaje se, svojim vizionarskim idejama iz korijena mijenjao zvuk onoga što je  prije 30 godina bilo znano kao rock glazba. "Iako je projekt 'Shellac' članovima u početku bio ispušni ventil, danas 25 godina i 5 albuma kasnije bolji su i aktivniji nego ikada. Bit će to bez sumnje prava lekcija iz glasnog distorziranog gitarskog rock'n'rolla, onog najboljeg čikaškog", istaknuli su organizatori.

Conor Oberst je kantautor poznat kao gitarist, pjevač i skladatelj grupe Bright Eyes, pod kojim je pseudonimom snimao pjesme eksperimentirajući klavijaturama i ritam mašinama uključujući glas i gitaru. Objavio je devet albuma s Bright Eyes koji su polučili hvalospjeve kritike, da bi se 2007. albumom "Cassadaga" popeli u vrh Billboardove liste najprodavanijih albuma u SAD-u. Autor zatim objavljuje album "Conor Oberst", a utjecajni Rolling Stone ga proglašava kantautorom godine. Nanizao je još pet albuma, a posljednji "Ruminantions" promovira na europskoj turneji u sklopu koje će svratiti i u Primoštenu.

Iz Splita dolazi Tomislav Gracin, prijeklom iz Primoštena, pa će između ostalog i zato dobiti priliku otvoriti SuperUho. "Gracin je vanserijski kantautor koji iza sebe u vlastitoj produkciji ima hvaljeni album 'Mono', a s bendom radi na novom.

Središnji dio festivalskog prostora postat će Iskonova zona opuštanja, koja će u spoju s festivalskom plažom biti  okupljalište u pauzama između nastupa izvođača. Idiličan kamp u potpunosti natkriven borovom šumom bit će otvoren od petog do 10. kolovoza.

"SuperUho Festival kao krovna manifestacija organizacije koja pod imenom Žedno Uho u Zagrebu djeluje 20 godina, projektom ispunjava potrebu da kreativnu, zanimljivu i drugačiju glazbu promovira i u ostalim krajevima Hrvatske", stoji u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter