Set filma "Bijeg do mora" Veljka Bulajića i u Kršanu


Od početka ožujka u Istri traje snimanje igranog filma "Bijeg do mora" redatelja Veljka Bulajića. Prvi kadrovi snimljeni su u Rovinju, a produkcija je ovog tjedna snimala u Starom gradu Kršanu.

- Filmom "Bijeg do mora" planiramo dati stranim gledateljima, koji još nisu imali prilike upoznati Istru, jedinstvenu vizualizaciju koja će očarati dramatičnim, stjenovitim krajolicima i umirujućim, bezvremenskim maslinicima – prikazati Istru kao neobično lijepu zemlju, koja je kao iz bajke, ali opet vrlo realna i opipljiva u redateljevoj viziji, poručio je prilikom predstavljanja filma Bulajić.

Priča je to o isprepletenim sudbinama ljudi u jednom od najzanimljivijih vremena u povijesti. Film je dio priče koja povezuje vrijeme 1940-ih i današnju suvremenu Istru, a glumačku ekipu čine provjerena imena kao i izuzetno talentirani mladi glumci. Glavni lik, njemački vojnik, preko cijele Istre bježi od partizana, a uz to se zaljubi u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Glavna glumica u filmu je mlada Puljanka Dijana Vidušin, a u filmu glumi s poznatim hrvatskim glumcem, Goranom Grgićem. Spomenimo još da će se film snimati na brojnim lokacijama u Istri. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter