Glas Istre
Nedjelja
30.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
30.04
Prošlogodišnji pobjednici Nord nastupit će kao gosti (D. ŠTIFANIĆ)
> Fotogalerija
#

Šest bendova na Portarati uz Nord i Šajeta band

Objavljeno: 20.04.2017 | 17:10 Zadnja izmjena: 20.04.2017 | 17:20 0 komentara

Sedma obnovljena Gitarijada Pula 2017. održat će se u subotu 29. travnja na Trgu Portarata od 19 sati. Gitarijada se održava u sklopu Dana Grada Pule, a finalne večeri nastupit će šest bendova koji su prošli selekcije, te će svoje autorske radove pojedinačno pokazati u polusatnim izvedbama. Na stepenicama Portarate tako će nastupiti Vanka Škvare i Mustard Seeds iz Labina, The Bills iz Rovinja, vodnjansko-kanfanarski Mamuti te dvije grupe iz Pule i to Fifth Abyss i Negdje Između.

I ovaj put bit će zastupljeni razni stilovi poput blues-rocka, alternativnog rocka, punk-rocka, punk rock rapa, te growling death metala. Pobjednički bend dobit će plaketu Gitarijade, promociju u lokalnim medijima te snimanje spota za jednu pjesmu. Svi sastavi sudjeluju, neovisno o pobjedničkoj grupi, u utrci za posebnu nagradu koju dodjeljuje Studio Partyzan, a koja se odnosi na audio snimanje jedne pjesme.

Kao gosti nastupit će prošlogodišnji pobjednici, grupa Nord iz Rijeke koja će ujedno i promovirati svoj prvi studijski album, koji upravo danas izlazi za Geenger Records i europsko tržište. Nakon proglašenja pobjednika ovogodišnje Gitarijade publika će moći uživati u nastupu Šajeta banda.

Program se održava u organizaciji Hrvatske glazbene unije, podružnice Pula i Rock caffea Pula, uz podršku Grada Pule. (M. Ra.)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik