Serđo Valić promovirao novi album u Tinjanu

Lidija Percan i Serđo Valić (A. DAGOSTIN)
Lidija Percan i Serđo Valić (A. DAGOSTIN)

Zakantaj Istro - orilo se Tinjanom u subotu na dan općine - a za to su najzaslužniji Serđo Valić kojem se upravo tako zove album kojeg je promovirao upravo jučer, a pridružila mu se muza istarskog mediteranskog melosa Lidija Percan.

Mali je bio šator ispred općinske zgrade da primi sve one koji su htjeli počuti što im je popularni istarski glazbenik pripremio, a mnogi su i zaplesali ispred bine. Nizali su se tu hitovi koji su se proteklih mjeseci mogli čuti na radijskim valovima, ali i neke nove pjesme. Tko je htio mogao je kupiti album, ali neovisno o tome mu je sljedovala porcija maneštre koju su organizatori priredili. Vrhunac večeri zasigurno je bio zajednički nastup Valića i Lidije Percan, ali ne manje važni bili su nastupi rakljanskog KUD-a "Mate Balota" te raznih sviraca i kantaduri.

Glazbenik je prezentirao nove pjesme: "Mantinjada", "Zakantaj Istro" u suradnji s klapom Motovun, "Kad te budem pita" u suradnji sa šjorom Foškerom odnosno Vesnom Petrović, "Kome sam se zamjerio ja", "Odlazim sad", "Da mi tebe Istro ni" s Lidijom Percan, "Mornica", "Zapjevajmo svi" te neke narodne pjesme. Publika je bila vrlo zadovoljna Valićevim nastupom, a zanimljivo je da su se ispred velikog šatora dobro prodavali suveniri s likom Serđa Valića koje pravi jedan trviški obrt.

U slavljeničkoj atmosferi sa Serđom Valićem zapjevali su također tinjanski načelnik Goran Hrvatin i predsjednik općinskog vijeća Vlado Ivetić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter