Serđo Valić nastupio u New Yorku

Serđo Valić u Klubu Rudar u New Yorku na dočeku Nove godineValicxx, New York, Klub Rudar, prosinac 2016., docxek Nove godine
Serđo Valić u Klubu Rudar u New Yorku na dočeku Nove godineValicxx, New York, Klub Rudar, prosinac 2016., docxek Nove godine

Popularni istarski pjevač Serđo Valić prošlog je mjeseca održao nekoliko koncerata u New Yorku, na poziv istarskih iseljenika koji žive u ovoj američkoj metropoli. U Velikoj Jabuci Valić je boravio tri tjedna, a posjet je bio i radni i privatni. Bila je to prilika za božićne i novogodišnje nastupe u dva tamošnja kluba koja čine naši iseljenici a to su Rudar Club i Istria Sport Club u Astoriji. Kao gost večeri nastupio je i za Istra Seaman Club na njihovom tradicionalnom blagdanskom druženju u sali Verdi's.

- Sve su to bila izuzetno ugodna druženja, u blagdanskom, prijateljskom okuženju i zaista mi je bio užitak nastupati, a publika je bila divna, stvarno su me lijepo prihvatili i na tome im svima još jednom od srca zahvaljujem. Sve su to naši ljudi koji već više desetljeća žive "priko bare", ali koji čvrsto u srcu drže našu kantu i besidu. Neke od njih sam već imao prilike upoznati u Istri kad su bili na odmoru, a s nekima sam se prvi put susreo i stvorila su se lijepa prijateljstva, kaže Valić. Koncerte je održao u pratnji naše tamošnje poznate pjevačice Eleonore Turčinović te glazbenika Marka Pačića.

Valić je tijekom boravka imao i uživo javljanja za Radio Pulu, a snimio je i nekoliko zanimljivih razgovora s tamošnjim Istrijanima, koje će emitirati u svojoj radijskoj emisiji "S mikrofonom po Istri" u jutarnjem terminu nedjeljom.

Nakon američkog gostovanja Valić se vraća svojim novim projektima, snimanju materijala za novu pjesmu i videospot koji će izaći uskoro. (Priredio M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter