Šerbedžija i Tadić nastupili u kaštelu Grimani

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić u kaštelu Grimani
Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić u kaštelu Grimani

Stolica više tražila se sinoć u Kaštelu Grimani u Savičenti gdje su prvi put nastupili Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić. Poznati glumac i vrsni gitarist iza sebe imaju dva studijska i jedan koncertni album, a publiku su oduševili nastupom koji je, po nekoj staroj špranci, počeo s "Imam pjesmu za tebe", a završen je s "Ne daj se Ines".

Na bis je publika dobila i pjesmu za koju je Šerbedžija rekao da je bila najomiljenija pjesma velikog Nikole Tesle (kojeg je, uzgred budi rečeno, Šerbedžija tumačio u televizijskoj seriji), a to je "Tiho, noći, moje zlato spava". U izvedbi se glazbenicima pridružila i publika.

Dok ga Tadić prati, Šerbedžija koristi prednosti svog glumačkog poziva pa za njega nije dovoljno da samo recitira ili pjeva, on to mora učiniti sa stilom, baš kao da glumi u nekoj predstavi. Jednu je pjesmu posvetio svojoj majci Stani i svim majkama, dok je "Tvoje nježne godine" Arsena Dedića posvetio legendarnom skladatelju Alfiju Kabilju koji je bio u publici.

Bilo je na repertoaru još Dedićevih pjesama, ali i romskih, makedonskih poput "Eleno, kerko, Eleno", a bila je tu i jedna od Miljenka Jergovića nazvana "Pjesma za Bekima F.", posvećena dakako poznatom glumcu Bekimu Fehmiju.

Šerbedžija i Tadić nižu balade i sporije stvari, što se sviđa publici koja pak rado prihvaća i pjesme bržeg tempa poput "Kose boje maka".

Tadić je oduševljavao publiku svojim sviranjem, a osim što je cijelo vrijeme pratio Šerbedžiju, imao je i dva solo intermezza u kojima je izveo četiri etno skladbe, iz Makedonije i Rumunjske. Njih dvojica imali su i gošću - Šerbedžijinu kćerku Milicu koja je na gitari sama odsvirala i otpjevala svoju pjesmu na engleskom. (M. RADIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter