Scorsese će režirati biografski film o Ramonesima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu 40. godišnjice izlaska prvog albuma benda The Ramones koja će se obilježiti 2016., američki redatelj, oskarovac Martin Scorsese režirat će biografski film o tom američkom bendu koje se smatra prvim punkerima, piše časopis Rolling Stone.

Osim filma, u planu je i knjiga, kazališna predstava i dokumentarac koji će sadržavati dosad neviđene snimke. Jeff Jampol koji brine o ostavštini Ramonesa nije želio otkriti detalje vezane uz film, ali je istaknuo je da je "autentičnost ključ svega".

"Srećom, kada imate genijalne umjetnike poput Ramonesa, ne morate puno razmišljati. "To je ono što je, a radi se o prekrasnom trenutku u vremenu koji je izazvao revoluciju u glazbi i modi". Jampol je kazao i da se radi na novoj odjeći, remasteriranoj glazbi, kazališnoj predstavi i dokumentarcu. Knjiga će sadržavati priče o počecima benda zajedno s fotografijama, suvenirima i posterima koji će dati uvid u rastuću punk scenu u New Yorku. Za dokumentarac je istaknuo da će se u njemu moći vidjeti dosad neviđene snimke.

"Radi se o snimkama koje su nastale tijekom turneja u sedamdesetima i osamdesetima, a napravio ih je George Seminara", otkrio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter