Savičenta će uskoro ponovno zaplesati


Od 24. do 27. srpnja održat će se 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Tijekom četiri dana bit će predstavljeni umjetnici i bit će prikazane predstave iz nekoliko europskih zemalja; a pripremljen je i bogat popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima te prezentacija međunarodne plesne mreže Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

Prvi puta u Hrvatsku dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda va Dance Company s predstavom VIRTUS, u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom FIELD, autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom TTTTTT iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom Morgan and Freeman.

Uz navedeno, prikazat će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo" Trilogiju" Saše Božića i Petre Hrašćanec te "Lunu Malekovu" Martine Nevistić.

Radionice za profesionalce Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru ugostit će plesne pedagoge Guy Nadera (Libanon) i Arnulfa Parda Ravaglija (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter