Šal nije šala


Vječan poput dijamanata, ali neusporedivo jeftiniji. No, to ne znači da ne može biti vrlo šik: šal je onaj neizostavni modni dodatak koji krasi vrat u svim sezonama, svim godišnjim dobima. Ljeti svilen i prozračan, u duginim bojama, zimi ispleten od najfinije vune, može zamijeniti i najbolju statement ogrlicu i podići svaku kombinaciju. Ovisno o materijalu i dezenu koji odaberete, umotani u šal možete skoknuti do trgovine, na kavicu u grad, na rock koncert, ali i u mondeno ljetovalište.

Šal, osim toga, nije komad koji ćete nositi isključivo oko vrata. Svijte ga u turban: inspiraciju potražite u profinjenoj Erykah Badu kojoj su šalovi, kojima omata glavu, postali zaštitni znak. Voljele su ga Grace Kelly, Jackie Kennedy i Audrey Hepburn, ali i novovjeke kraljice s Bliskog istoka. Šal može i najobičniju potkošulju pretvoriti u komad vrijedan večernjeg izlaska. Taj modni dodatak cijelu odjevnu kombinaciju može pretvoriti u ležerno-sportsku, boemsku, romantičnu, damsku, rockersku, darkersku ili punkersku. Rockeri će šal omotati oko pasa, zapešća ili ga pustiti da vijori s opasača. Dame će ga pretvoriti u elegantnu maramu kojom će svezati kosu, dok će oni koji odaberu boho-chic višestruko omotati vrat dugačkim šalom.

Šal, na koncu, može zamijeniti odjeću: ljeti ga nosite umjesto haljine, a zimi može nadomjestiti pončo. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter