S vrhova hip-hop, drum'n'bass i reggae scene

SBTRKT - intrigantni producent, ali i traženi remikser
SBTRKT - intrigantni producent, ali i traženi remikser

Četiri benda s vrha hip-hop, drum'n'bass i reggae scene, Jurassic 5, Roni Size Reprazent Live, Gentleman's Dub Club i Trojan Sound System, a kojima se nedavno pridružio i jedan od poznatijih i intrigantnijih britanskih producenata SBTRKT, otvorit će večeras u pulskoj Areni osmo izdanje Outlook festivala. Traženi remikser Pravim imenom Aaron Jerome, SBTRKT poznat je po mješavini house, dubstep, bass i R&B glazbe, ali i maskama iza kojih krije pravo lice.

SBTRKT je i traženi remikser, pa je dosad potpisao remikse za Radiohead, Basement Jaxx, Underworld, M.I.A-u i poznatog producenta Marka Ronsona. Prošle je jeseni izdao svoj drugi album "Wonder Where We Land". Hvaljen kao jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova zlatnog doba hip-hopa, nakon sedam godina pauze, Jurassic 5 ponovno su udružili snage 2013. godine a u Pulu iz SAD-a stižu u punom sastavu. Trojan Records Roni Size, pionir i jedna od ikona drum'n'bass scene sa svojim je bendom 1997. osvojio nagradu Mercury za debitantski dupli album "New Forms". Nakon kraće stanke vratili su se na scenu, a publika u Areni imat će priliku poslušati pjesme s novog albuma "Do It For The Masses" koji je upravo u pripremi.

Deveteročlani britanski dub bend The Gentleman's Dub Club prošle je godine imao uvjerljiv nastup na glavnoj štinjanskoj pozornici Outlooka. Večerašnji koncert otvorenja Outlooka u Areni uvodno će, od 20 sati nadalje, otvoriti Trojan Sound System, tim selektora ploča i vokalista koji će predstaviti najutjecajniju reggae i ska izdavačku kuću u povijesti - Trojan Records.

Od Jamajke, New Yorka i Londona do - Štinjana

Outlook festival iduća četiri dana i noći tradicionalno seli na tvrđavu Punta Christo i u štinjansku luku, gdje će na 12 pozornica nastupiti više od 300 izvođača svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum'n'bass, garage i srodne glazbe.

U Pulu stiže 'kralj dancehall glazbe' Beenie Man, jamajkanski glazbenik koji je 2000. osvojio Grammy nagradu za najbolji reggae album. On nastupa na glavnoj pozornici "The Harbour" u štinjanskoj luci u noći s petka na subotu od 02.30 do 03.30 sati. Nešto ranije, na istoj pozornici od 1 do 2 sata nastupit će Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv koji čine JME, njegov brat Skepta te Jammer, Frisco, Shorty & DJ Maximum, priredit će, najavljuju organizatori, sjajnu akciju, dok će njihov osnivač Wiley odsvirati solo set i dokazati da su još i dalje kraljevi u svijetu grimea. Run The Jewels nastupaju na istoj pozornici u noći sa subote na nedjelju od 2 do 3 sata. U Štinjan stižu izravno sa svjetske turneje i vrhova ljestvica najboljih albuma prošle godine. Ovaj duet čine legende alternativne struje hip-hopa; El-P njujorški reper i producent koji je već 20 godina jedan od pokretača underground hip-hop scene i Killer Mike iz Atlante koji je debitirao na Outcastovom hit albumu "Stankonia". Na pozornici će udružiti snage s Flatbush Zombies, trenutno vrućim izvođačima novog hip-hopa. Madlib (nedjelja na "The Clearingu" od 22 sata do ponoći) hvaljeni je hip-hop DJ, producent, MC i suradnik mnogih velikih imena poput Erykahe Badu i Peanut Butter Wolfa. Madlib i Outlook tim zajedno su došli na ideju Madlib Karnevala u kojem će se kroz deset sati glazbe na pozornici izmijeniti Madlibovi prijatelji; najdraži producenti i DJ-evi. Pete Rock, J Rocc, Moodyman i Benji B samo su neka od poznatih imena koja će se pridružiti Madlibu u ovom glazbenom putovanju. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter