Rovinj: Prva nagrada Lorni Kijurko za seriju "Živost"

Nagrađeni autori sa 7. smotre rovinjske fotografije
Nagrađeni autori sa 7. smotre rovinjske fotografije

U rovinjskom Centru vizualnih umjetnosti "Batana" otvorena je izložba najdojmljivijih radova s natječaja za sedmu izložbu pod nazivom "Rovinjska fotografija". Radove su odabrali selektori Karmen Orlić i Denis Gržetić.

- Pri ocjenjivanju radova bili smo vođeni onim  istim smjernicama koje vrednujemo i u našem radu- a taj je imati dobar motiv te ga prezentirati na način da probudi naša osjetila. Stoga, unatoč visokoj kvaliteti svih radova, izabrali smo one fotografije za koje smatramo da imaju "ono nešto" što nikoga neće ostaviti ravnodušnim, rekla je na otvaranju izložbe selektorica Karmen Orlić.

U obrazloženju odluke da se prvom nagradom ovjenča mlada autorica Lorna Kijurko i to za seriju crno-bijelih fotografija pod nazivom "Živost 1,2,3 i 4" rečeno je da je fotografkinja uspjela dočarati specifičnu atmosferu opuštajućeg ljetnog dana i prenijeti gledatelja kroz ljepotu vremena i prostora. S druge strane, drugonagrađeni autor  Anton Noka s kolekcijom "Davor Gobac 2,3 i 4" svojim je originalnim pristupom i načinom klasičnu koncertnu fotografiju ispio učiniti živom i zanimljivom. Treće plasirana je Snježana Bratanović s fotografijama "Whisper of the wind" i "New generation", a pohvale za fotografije dobili su Doriano Orbanić za  "Sunčani dan" i "Jurnjavu", Arijana Dobrila - Barbaro za "Gdje ste" i "Na nebu i na zemlji", Dušan Grbac za "Morske vile 1,2,4", Ermano Bančić za seriju "Promenda 2, 3 i 4", Gordan Ukić  za "Čekajući red", "Prije predstave", "San čula…", "Slobodan Šnajder" i Kruno Sudec za fotografije "Prema unutra", "Prema usponu", "Prema skrivenom".

Uz nagrađene i pohvaljene radove sve do konca travnja mogu se pogledati i radovi ostalih autora koji su se prijavili na natječaj 7. smotre Rovinjske fotografije. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter