Roots Manuva, Horace Andy i Dawn Penn u Outlook Orkestru

Outlook Orkestar na otvorenju Outlook festivala
Outlook Orkestar na otvorenju Outlook festivala

Nakon hvaljenih i rasprodanih premijernih nastupa u Londonu i Bristolu, eklektični 20-eročlani Outlook Orkestar nastupit će 6. rujna na otvorenju jubilarnog 10. Outlook festivala u pulskoj Areni.

Uz već najavljene nastupe grime ikone Dizzee Rascala i majstora trip-hopa DJ Shadowa iste večeri, ovaj će orkestar, kako navode organizatori, u 100 minuta odsvirati obrade hitova s plesnih podija i sound systema širom svijeta.

Impozantni postav

Outlook Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih glazbenika, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i puhačku sekciju, a Orkestru će se na pozornici pulskog amfiteatra pridružiti i članovi Zagrebačke filharmonije. Njihovoj instrumentalnoj pratnji na mikrofonima će se pridružiti neki od najvećih vokala i MC-ja iz svijeta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horacea Andyja, Roots Manuve, Dawn Penn, Conga Nattyja, Pharoahea Moncha i mnogih drugih.

Orkestrom će dirigirati nagrađivani skladatelj Tommy Evans, pokretačka snaga bendova Submotion Orchestra i Gentleman's Dub Club, a legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Proffesor začinit će glazbu svojim živim dub miksom i efektima.

Headliner festivala

Roots Manuva jedan je od najzanimljivijih britanskih glazbenih snaga i headliner festivala koji će nastupiti i na tvrđavi Punta Christo. Prepoznatljiv vokal Horace Andyja, stalnog suradnika Massive Attacka, opet ćemo slušati u Areni nakon prošlogodišnjeg sjajnog otvorenja Dimensions festivala. Prvi put u Hrvatsku stiže reggae kraljica Dawn Penn. Poznata po svom hitu "You Don’t Love Me (No No No)" sa svojih 65 godina i dalje oduševljava energijom i glasom.

Pharoahe Monch, nominiran za Grammyja već je dva desetljeća na čelu lirskih inovacija u repu, a u Pulu dolazi direktno iz rodnog New Yorka. Mikrofona će se uhvatiti i Loyle Carner, nova britanska hip hop nada. Uz njih će nastupiti i istaknuti izvođač junglea Congo Natty, veterani grimea Newham Generals i Flowdan, drum and bass izvođačica Ruby Wood, kao i Nanci i Phoebe, Killa P, Akala, Foreign Beggars, Jehst, Jenna G, MC Jila (Gentleman’s Dub Club).

U Ljubljani je nedavno krenulo veliko regionalno zagrijavanje za Outlook festival, a nastavlja se 13. svibnja u Novom Sadu u Borisovom Ateljeu u organizaciji Extra Bass ekipe. Na launch partyju nastupaju Rahmanee, Euphorics, Subview (PROGRAM) i Double B (Baseline Crew). (Z. ANGELESKI)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter