Rocktarata: Elemental energično pred puno publike

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Nadahnuta bis izvedba njihove dobre pjesme "Iz dana u dan", bio je vrhunac sinoćnjeg koncerta Elementala pred dojmljivo puno publike u i izvan šatora na Portarati, da bi nastup, nakon "Proklete ljubavi", završili energičnom "Po mojoj mjeri". Ovaj zagrebački bend, predvođen autorskim, pjevačkim i MC tandemom Mirelom Priselac Remi i Lukom Tralićem Shotom, ovim su koncertom otvorili ovogodišnji program Rocktarata.

S obzirom na repanje angažiranih tekstova, ali i važnost čim suptilnije melodijske slike, ozvučenje je moglo biti bolje, i cijelog benda, još više vokala, pogotovo Remi. To nije smetalo fanovima u prvim redovima koji su pjevali tekstove zajedno s raspoloženom Remi, Shotom i najslabije ozvučenom pratećom pjevačicom Vidom Manestar. Pored njih, odličnu instrumentalnu postavu čine Erol Zejnilović (gitara), Ivan Vodopijec (bubanj), Davor Zanoški (klavijature) i Konrad Lovrenčić (bas).

Dobri su koncertni momenti bili sugestivna "Bolji si", gotovo drum&bass izvedba "Hejtera" i energična "Sto i jedan razlog", sve s posljednjeg, prošlogodišnjeg albuma "U redu je". Očekivano dobar prijem najšire publike u prvom dijelu koncerta imali su njihovi ponajveći stariji hitovi "Priroda i društvo" s albuma "Vertigo" i još starija "Romantika" s albuma "Male stvari" (Remi je pritom podsjetila da je prošlo deset godina od stvaranja ove pjesme), dok su pojedine obožavateljice bile jako zadovoljne što su otpjevali i njima posebno dragu pjesmu "Crveno" s albuma iz 2008. "Pod pritiskom". Zamjetan odaziv ženske publike ilustrira poštivanje i osobnosti Remi, i njenih angažiranih, ali i iskrenih ljubavnih tekstova. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter