Rock 'n' Roč: Let 3 najveće iznenađenje

Let 3 (Arhiva/Slaven RADOLOVIĆ)
Let 3 (Arhiva/Slaven RADOLOVIĆ)

Četvrto izdanje festivala Rock 'n' Roč održava se u subotu u Roču, ove godine s nekim novim autorskim bendovima koji su svojim glazbenim izričajem naišli na oduševljenje te već zadobili svoju publiku. Line up ročkog festivala, koji počinje u 21.30 sati u Domu kulture, obuhvaća bendove; Elyn Porter iz Labina, Sillycons, PleteRi, ali i Let 3 iz Rijeke.

Ročkoj publici predstavit će se Sillycons, alternativni rock bend iz Rijeke nastao 2013. godine, koji teži žestokom i upečatljivom zvuku, mješavini raznih žanrova. Počeli su raditi autorske pjesme na engleskom jeziku na koje je bend danas najviše usredotočen, a nedavno su snimili demo album.

PleteRi, riječki rock bend koji je uz svoje autorske stvari poznat po dobrim cover izvedbama također dolazi u Roč. Čest je gost motosusreta, a poznat je po zajedničkim nastupima s najpoznatijim hrvatskim rock/punk/metal sastavima.

Elyn Porter, autorski bend iz Labina, nastupio je na finalnoj večeri Hrvatskog glazbenog festivala (HGF) u Zagrebu, pobjednik je ovogodišnjeg 4. izdanja Festivala labinskih bendova, spada u rock-grunge-stoner rock žanr, a pjeva isključivo na hrvatskom jeziku.

- Najveće iznenađenje ovogodišnjeg festivala je nastup riječkog benda Let 3, rock sastava koji se višegodišnjim beskompromisnim djelovanjem uspio nametnuti kao vrsta folklora, zaštitni znak grada Rijeke te cijele jedne regije, najavio je jedan od organizatora Nenad Stefanović.

Samom Rock 'n' Roču ove godine prvi put pridodan je i sportski dio "Biska trail" utrka. Trail staze bit će podijeljene u dvije kategorije, kraća, Medica, u dužini 10,5 kilometara s 500 metara visinske razlike i, malo duža, Biska od 16 kilometara sa 700 metara visinske razlike. Start svih kategorija predviđen je u 12 sati. Očekuju se natjecatelji iz Istre, Rijeke i okolice pa čak i susjedne Slovenije, a utrka uz sportski dio ima za cilj i promociju istarskih rakija. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter