Rekordan broj filmova na Motovun Film Festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Motovun Film Festival, koji će se održati od 26. do 30. srpnja, bit će rekordan po broju prikazanih filmova, a posjetitelje uz redovan filmski program očekuju i mnoge novosti, poput održavanja dijela programa i u Buzetu, najavio je direktor Festivala Igor Mirković na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Ustvrdivši da je ovogodišnji program osmišljen kao balans između hit-filmova s najvećih europskih filmskih festivala i "manjih" filmova koji se svojom snagom i kvalitetom uklapaju u festivalski koncept, Mirković je kazao da je zemlja partner ovogodišnjeg festivala Turska, s obzirom na to da, kako je rekao, "hrvatska televizijska publika pokazuje interes za tursku audio-vizualnu produkciju".

Podsjetio je i na dobitnike počasnih nagrada Festivala i istaknuo da je dobitnik nagrade "50 godina" koja se dodjeljuje za pola stoljeća rada na filmu hrvatski glazbenik Arsen Dedić, dok je dobitnik nagrade Maverick jedan od najpoznatijih europskih redatelja Andrej Zvjagincev.

Selektorica glavnog programa Milena Zajović istaknula je tri zanimljiva filma u programu, duža od tri sata, i to "Žena policajca", "Stratos" te "Pleme", koji na dosad neviđeni način, lišen ikakvog patroniziranja, prikazuje svijet gluhih.

Uz nagrađivane trilere i horore, dodala je Zajović, iz programa se posebno ističe i "Dječaštvo Richarda Linklatera", sniman dugih 12 godina, gdje se proces odrastanja i starenja glavnih glumaca odvija izravno pred kamerom, te film "Sve je izgubljeno" u kojem glavni i jedini glumac Robert Redford, izgubljen na moru, izgovara jednu jedinu riječ. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter