Rasprodani Outlook otvara sin Boba Marleya

Damian Marley
Damian Marley

Uspješan reggae i dancehall glazbenik Damian 'Jr. Gong' Marley, najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, večerašnjim će koncertom u pulskoj Areni od 23.30 do 00.45 sati otvoriti deveto i, kako kažu organizatori, rasprodano izdanje Outlook festivala na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo. Samoproglašeni duhovni revolucionar, Damian Marley nastupa od svoje 13. godine; poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Bio je i član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. Dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu glazbu, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova, Damian Marley sa svojim izdanjima, posebno s "Welcome to Jamrock" i "Distant Relatives", zaziva duhovnu promjenu dok pokušava promijeniti svijet nabolje.

Iration Steppas

Prije Marleya i njegova deseteročlana benda, nastupit će Iration Steppas, jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, poznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima, a prije njih ASM (A State of Mind) i detroitski trio Slum Village, uz čiji se rad veže zajednički nazivnik hip-hop. Dočaravajući njihovu glazbu kao spoj Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Questa, ASM njeguju intelektualni hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupom; a u Puli će večeras predstaviti zadnji album "The Jade Amulet". Uvodno će se, pak, Eliphino, od 19 do 20.30 sati, predstaviti također hip-hop setom.

Sutra ovaj festival bass glazbe i soundsystem kulture s ponajboljim glazbenicima iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa seli do nedjelje 4. rujna na štinjansku tvrđavu Punta Christo. Iako ne spominju konkretne brojke, britansko- hrvatski organizatori navode da su festivalske ulaznice za Štinjan rasprodane, a dostupan je ograničeni broj dnevnih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije - sto ulaznica po danu - po cijeni od 250 kuna. Jednodnevne ulaznice moći će se kupiti na festivalskoj lokaciji.

Pionir drum & bassa

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Areni, ove će godine pionir drum & bassa Roni Size nastupiti na tvrđavi s DJ Krustom i legendarnim Dynamite MC. Vraća se i dubstep kralj Benge, kao i dubstep igrači Youngsta i Hatcha. Grime žanr donose DJ Hype, Novelist, AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, Madam X, Lady Leshurr i Stormzy, zajedno s pionirima Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan; dancehall scenu predvode Million Stylez, ponovno se vraćaju Gentleman’s Dub Club, kao i Zed Bias, dok drum & bass ritam održavaju Andy C, Alix Perez, Goldie, Hazard, Ivy Lab, Andy C, Commix, Ant TC1, Calibre, DLR, Doc Scott, Dom & JKenzo, LSB, Marcus Intalex, MC DRS, Med School, Onemind, Mako i Skeptical. Hip-hop izbor čine The High Focus Records, Lex Luger, Mick Jenkins, Tropkillaz, Joey Bada$$, a uličnim stilom Outlook će osvježiti Akala, Cas is Dead, Rejjie Snow i Section Boyz. Tu je i uvijek jak izbor reggae i dub glazbenika među kojima su i legenda Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers. Mračnu stranu R&B-a donosi ABRA, jedna od najzanimljivijih debitantica 2016. godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter