Raspoloženi Remigi oduševio pjesmama i imitacijama

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

- Godinama smo obožavali pjevače koji bi nas razveselili s pozornice Sanrema, a večeras je jedan od njih ovdje sa nama, legendarni Memo Remigi, kazao je najavljujući koncert ovog talijanskog kantautora u dobro popunjenoj dvorani Zajednice Talijana novinar i radijski voditelj Valmer Cusma, koji je ukratko predstavio gosta.

Talijanski kantautor Memo Remigi (1938. godište), bio je vrlo popularan šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća, ali je ostao aktivan sve do dan-danas.

Tijekom svog dvosatnog vrlo profesionalno odrađenog nastupa, gdje je dosta govorio i o sebi, zabavljao publiku, pričao viceve, imitirao druge pjevače, pa čak i malo zaplesao, pokazao je da je u izvrsnoj formi, te čak se našalio s publikom glede svojih godina "sada sam u onim godinama kada se cilj vidi izbliza".

Saznajemo da je napisao 450 pjesama, a u jednom se trenutku "zaprijetio" da će ih sve otpjevati. Koncert je počeo skladbom "Sembra ieri", a uslijedila je "Innamorati a Milano", koju je napisao za svoju tadašnju curu, odnosno sadašnju suprugu. Potom su tu bile "Io ti daro' di piu'" i nježna "La notte dell'addio".

Prisjetio se i kako je pisao pjesme za Ombrettu Colli, te imitirao je svog velikog prijatelja Tonyja Dallaru, kao i Bobbyja Sola. Govorio je i o svojoj pjesmi "Torna a casa mamma", koja govori o sinu koji je ostao bez majke, te kako su svi mislili da se to dogodilo njegovom sinu, no sin je na to odgovarao da mu je mama živa i zdrava.

Njegov hit od prije dosta godina "Cerchi nell'acqua" u francuskoj je verziji korišten u filmu Claudea Leloucha. Spomenuo je i svoju suradnju s najpoznatijim televizijskim mišem, a to je Topo Gigio, kada su radili emisiju "L'inquilino del piano di sotto" (Stanar s donjeg kata).

Remigijev je gost bio poznati pulski kantautor Bruno Krajcar koji je interpretirao "Grazie Pola" i "Pola per sempre", koja je nastala na tekst Valmera Cusme i koju su prije sedam godina snimili s Galianom Pahorom, tako da je to bio i glazbeni hommage Pahoru, a nakon toga su Remigi i Krajcar priredili hommage Sergiu Endrigu uz legendarnu "L'arca di Noe'", gdje se uključila i publika.

Prije izvođenja pjesme "Ma l'amore no", kazao je da je ta melodija korištena u filmu Maria Mattiolija iz 1942. godine "Stasera niente di nuovo" gdje je glumila Alida Valli, a kino koje nosi ime te talijanske glumice nalazi se na par koraka od Circola, gdje je Remigi zabavljao publiku.

Nakon toga je malo imitirao poznatog pjevača Massima Ranierija, koji voli i zaplesati tijekom svojih izvedbi, a govorio je i o svojoj suradnji s Giovannijem D'Anzijem i Gornim Kramerom. Prisjetio se Pietra Garineia i Sandra Giovanninija i njihove suradnje s kvartetom Cetra te pjesme "Donna", pa je dio nastupa bio posvećen melodijama iz te glazbene vrste, svojevrsnog mjuzikla koji Talijani zovu rivista. (Vanesa BEGIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter