Rasplesana pulska škola Stoja

(A. MUSEMIĆ)
(A. MUSEMIĆ)

U Osnovnoj škola Stoja danas je održan projektni Dan plesa. Sudjelovali su svi učenici, njih 416, sa svojim nastavnicima te mnoštvom voditelja. Razne radionice vodili su Antea Kezmić i Klara Pergolis iz Plesnog studija Cool Step, Barbara Čalić iz Plesnog studija Infinity, Milisav Katrašnik iz AB Originala, Bojana Taškovska iz mažoretkinja, Manuela Mišan i Zlatko Lasek iz Rosso latino te Tina Đurišić, Miroslav Cerovac koji je podučavao plesu uz bubnjeve, Davor Kliman s capoeirom i učiteljice/profesorice Daniela Štifanić Fioranti, Danijela Harić, Nerina Štajner i Oriana Starčić.

Cilj programa, kako je rekla ravnateljica škole Zdenka Perović, bio je upoznati djecu s raznim vrstama plesa, usvojiti jedan ples (ili dio plesa, koreografiju), aktivno sudjelovati u plesu te razviti i poticati osjećaj za ritam uz zajedničko druženje uz glazbu. Voditelji ovoga projekta su profesorica tjelesnog Daniela Štifanić Fioranti za učenike viših razreda, učiteljica Danijela Harić za niže razrede i pedagoginja Marina Tkalčec kao koordinator projekta.

Na samom kraju svi učenici, učitelji i voditelji plesa zajednički su otplesali hit pjesmu Happy  Pharella Williamsa u vlastitoj  koreografiji. (V. B., foto OŠ Stoja)


Podijeli: Facebook Twiter