Radio Aktiv objavili singl "Ostavimo trag"

Radio Aktiv
Radio Aktiv

Pulsko-zagrebački rock-ska sastav Radio Aktiv objavio je singl "Ostavimo trag", s hvaljenog albuma "Stvarnost između reklama". Nakon singlova "Isto sunce", "Jure, žure", "Ovo nije san" i "Par minuta ljeta" koji su svoje mjesto pronašli na vrhovima top lista.

- Pišući ovu pjesmu bio sam suočen s temeljnim pitanjima i strahovima s kojima se, vjerujem, svatko od nas ponekad susreće. Pjesma za mene ima posebno značenje i nadam se da će emocija zabilježena u ovoj pjesmi naći put do pravih ušiju i nekih novih značenja, rekao je o pjesmi Branimir Čubrilo koji je autor glazbe, teksta i aranžmana je Branimir Čubrilo. On potpisuje i glazbenu produkciju uz Marka Mrakovčića i Korada Vidulina. "Ostavimo trag" predstavlja svojevrsno zatvaranje jednog poglavlja i okretanje nove stranice djelovanja benda koji se u pjesmi predstavlja u svojem najintimnijem izdanju do sad.

Radio Aktiv je osnovan 2009. a zvuk benda baziran je na rocku pomiješanom s različitim stilovima. Dvostruku titulu tada najboljeg mladog benda Hrvatske donijele su im uvjerljive pobjede na najvećim hrvatskim demo festivalima 2011. godine i to na HGF-u i HR Demo Klubu. Sredinom 2012. snimili su album prvijenac "Grije nas isto sunce" s kojeg je predstavljeno pet singlova, a naredne godine osvojili su nominaciju za diskografsku nagradu Porin te nagradu Fender Mega muzika za najbolji mladi bend. Drugi album "Stvarnost između reklama" je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter