Putovima rovinjskih delicija

Manifestaciju su najavili Marino Deković i Anton Fariš
Manifestaciju su najavili Marino Deković i Anton Fariš

Utabanim putem, kao i provjerenim i kvalitetnim gastronomskim i enološkim specijalitetima "zelene i plave" Istre, nastavlja se osma po redu jesenja edicija kulinarske manifestacije "Putovima rovinjskih delicija", koja se četvrtu godinu zaredom, i to dva puta godišnje, održava u Rovinju.

Najavljujući manifestaciju, Marino Deković, predsjednik Udruženja obrtnika Rovinja i Anton Fariš, predsjednik Sekcije ugostitelja, istaknuli su da je cilj ovaj put u posezoni predstaviti još uvijek brojim gostima Rovinja kulinarske specijalitete Poluotoka. Namjera je i na neki način "natjerati" domaće, da prije i nakon duge i naporne turističke sezone, odahnu u društvu obitelji i prijatelja. Dakako, uz odličnu spizu, i atraktivnu cijenu koja, bilo da je riječ o mesnom ili ribljem meniju, iznosi prihvatljivih 100 kuna.

I ove godine, u manifestaciju je uključeno 12 ugostiteljskih objekata - restorani "Feral", "Fortuna", "Brancin da Nino", "Lovor", "Dario", "Arupinum", "Dream", "Calisona", "Blu", "Maslina", "Sidro" te zalogajnica "Volley ferata". Svi oni nude menije od tri slijeda, a u cijenu je uključena i čaša kvalitetnog istarskog vina . Valja istaknuti i da je ova gastronomska manifestacija, koja traje od 4. do 11. listopada, rezultat timskog rada rovinjskih ugostitelja, a njenu organizaciju uz potporu Turističke zajednice i Grada, potpisuje Udruženje obrtnika grada Rovinja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter