Puljanin Filip Savić najbolji hrvatski sommelier

Filip Savić (u sredini)
Filip Savić (u sredini)

Pulski sommelier Filip Savić, zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Prvenstvu je prisustvovalo 36 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Filipa Savića, u finalu su se natjecali, Tomislav Sokač, sommelier u hotelu Melia Coral, Istraturist, te Saša Krajinović iz hotela Isabella, Valamar.

Prvak je sakupio najviše bodova u praktičnim disciplinama finala, poput prezentacije i posluživanju šampanjca, kreaciji tematskog menua, ispravljanja vinske karte, dekantiranju crvenog vina, kušanja "na slijepo" i prepoznavanju vina i ostalih pića, rastakanju Jeroboam boce te komunikaciji s gostima. Filip Savić će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu sommeliera koje će se u svibnju 2017. održati u Beču. (GI)

Filip Savić najbolji hrvatski sommelier PULA Pulski sommelier Filip Savić, zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Prvenstvu je prisustvovalo 36 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Filipa Savića, u finalu su se natjecali, Tomislav Sokač, sommelier u hotelu Melia Coral, Istraturist, te Saša Krajinović iz hotela Isabella, Valamar. Prvak je sakupio najviše bodova u praktičnim disciplinama finala, poput prezentacije i posluživanju šampanjca, kreaciji tematskog menua, ispravljanja vinske karte, dekantiranju crvenog vina, kušanja "na slijepo" i prepoznavanju vina i ostalih pića, rastakanju Jeroboam boce te komunikaciji s gostima. Filip Savić će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu sommeliera koje će se u svibnju 2017. održati u Beču. (GI)  - GO03333288.jpg Filip Savić (u sredini)


Podijeli: Facebook Twiter