Pula: Otvoren Retroschic, second hand butik

Novootvoreni second hand butik (M. ANGELINI)
Novootvoreni second hand butik (M. ANGELINI)

U Puli je ovog tjedna otvoren novi second hand butik "Retroschic", u Smareglinoj ulici. Vlasnica Dolores Oguić veli da je ova vrsta butika u svijetu sve više "in" zbog recesije, ali i povratka na retro-modu.

Specifičnost pulskog butika je dijelom i autorska odjeća, a u svakom slučaju nije bila previše nošena, dakle bez tragova korištenja. Iz nekoliko je hrvatskih gradova i inozemstva, a i prostor butika uređen je u retro-chic stilu da kupovanje bude ugodno.

- Nudit ćemo robu raznih kreatora, tako da su mnoge stvari šivane, a radit ćemo i na uređenju stare robe, koju ćemo "reciklirati" novim detaljima. Mislim da je to dosad neviđeno u Puli i da je jedna interesantna priča, kaže Oguić.

Dodaje da svi koji misle da posjeduju vrijedan i gotovo nov komad odjeće mogu ga donijeti radi prodaje. Potpisuje se komisioni ugovor na mjesec dana, s mogućnošću produženja, i kada se odjeća proda, vlasniku se isplati dogovorena cijena.

Upravo tijekom našeg današnjeg posjeta u butiku je bila mlada riječka dizajnerica Joko, čije su kreacije također u ponudi, a na policama ima odjeće Peperoncina, Benettona te brojnih zagrebačkih i inih dizajnera.

Posebnost butika je i uokvirena haljina stara 60 godina, koja je rukom šivana. Pripadala je majci vlasnice, a s obzirom da je otac bio baletan, haljina je napravljena za kazalište. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter