Pula: Na Forumu i katedrali ponovno 3D mapping

Visualia - 3D mapping Forum
Visualia - 3D mapping Forum

Grad Pula i Turistička zajednica Pule, u suradnji s udrugom Sonitus, odlučili su Puljanima i svim gostima grada priuštiti još jednu lijepu večer uz moderne tehnologije i to ove nedjelje u 21.30 sati na pulskom Forumu. Neće ovog puta biti spektakularnih "svjetlećih bubnjara" i "krotitelja munja", ali projekcije 3D mappinga bit će dostatne da privuku mnoštvo znatiželjnika u starogradsku jezgru, odnosno na Forum i Trg sv. Tome gdje će se održati tri 3D mapping projekcije. Onu na zvoniku katedrale su dizajnirali Jean Sambolec i Ania Ladavac.

- Kako Festival Visualia traje cijele godine, ponovit će se u jeku turističke sezone nekoliko 3D mappinga koje imamo. Razmišljali smo da bi bilo šteta, kada već imamo nekoliko 3D mappinga, ne upriličiti ih tijekom turističke sezone i tako će se u nedjelju na Forumu održati dvije projekcije, a na zvoniku katedrale jedna i to ona koju su Puljani mogli vidjeti i tijekom samog festivala. Večer će započeti na Forumu, potom će se projekcija preseliti na Trg sv. Tome, da bi se potom posjetitelji ponovno vratili na Forum. Na zvoniku katedrale projekcija će se ponavljati da bi je svi posjetitelji stigli vidjeti. Na Forum ipak stane puno više "gledatelja", ali, ovisno o posjećenosti, i tu se projekcija može ponoviti, kaže Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice.

Usput, kao i svake ljetne večeri, nedaleko od Foruma i katedrale svijetlit će "Svjetleći divovi", stometarske dizalice Uljanika koje su upravo na Festivalu Visualia postale nova atrakcija Pule. Od tada, svake večeri, u puni sat svojim igrama svjetla, koje je izradio poznati dizajner rasvjete Dean Skira, pružaju fantastičnu sliku u pulskoj luci. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter