Promocija knjige o 15 godina ATTACK!-a


Promocija knjige "Naša priča: 15 godina ATTACK!-a" održat će se sutra u 20 sati u pulskoj zadruzi Praksa. Tanja Tomić popričat će s urednicima knjige Svenom Cvekom i Borisom Koromanom, a uz razgovor će se prikazivati i materijal iz ATTACK!-ove arhive.

Knjiga se sastoji od dijaloga, intervjua, socioloških i etnografskih osvrta i osobnih svjedočanstava. Osim priče o ATTACK!-u, ona nudi i dio povijesti hrvatskog društva u tom razdoblju, kako je ona izgledala iz rubne pozicije zagrebačke alternativne kulture. S obzirom na tp da će promociji prisustvovati i određen broj, uglavnom bivših, članova ATTACK!-a, organizatori očekuju da je moguće da će tokom večeri doći do spontanog kolektivnog iznenađenja.

Autonomna tvornica kulture ATTACK! nastala je u Zagrebu 1997. godine u jeku desetljeća obilježenog ratom, tranzicijom i autoritarnim nacionalnim preporodom. Vrijeme političkog, ekonomskog i društvenog prevrata u Hrvatskoj rezultiralo je nestajanjem većine dotadašnjih kulturnih institucija i načina udruživanja u proizvodnji kulture. Nastanak ATTACK!-a vezan je za Arkzin/ARK i Zagrebački anarhistički pokret. Međutim, projekt nije imao jedinstvenu i homogenu agendu te se ubrzo razvio u otvorenu platformu koja je mladima ponudila prostor za aktivizam, direktni društveni angažman i najrazličitije kulturne i umjetničke prakse.

Za vrijeme promocije prikupljat će se donacije za Antifa fest u Mostaru, najveće godišnje okupljanje i druženje mladih BiH antifašista i antifašistkinja. (M. Ra.


Podijeli: Facebook Twiter