Proljetni trend je - žuto

Žuta - it boja proljeća
Žuta - it boja proljeća

Granulo je sunce. Konačno, veliko i sjajno potaknulo je životne sokove, endorfine, serotonin…Ma, čista sreća. A sada kada smo se i službeno, eto, pozdravili sa zimom, sivilom, crnilom i zagasitim tonovima, vrijeme je za prijelaznu nijansu žute boje. No, ovoga proljeća Sunce je dobilo opaku konkurenciju i to onu najljepšu - modnu.

Da, dogodila se "žuta minuta" u modnom svijetu, u kojem kao u priči "Alisa u zemlji čudesa" sve je nekako naopačke, pa je ta "žuta minuta" itekako poželjna. Uostalom, već i vrapci na grani znaju da je žuta boja sunca, topline, vedrine i svega pozitivnog što nam padne na pamet kada temperature krenu rasti, a slojevi odjeće - padati. Uostalom, žuta je boja puna kreativne i intelektualne energije, pa je snaga žute boje obasjala dizajnere koji su ovoga proljeća odlučili zaigrati na "žutu kartu".

Ako još nemate hrabrosti za žuti odjevni predmet, obavezno začinite svoju kombinaciju žutim detaljima kao što su tenisice, marame, narukvice, naušnice, XXL statment ogrlice… Dovoljan je žuti detalj i svi će vas vidjeti, čak i daltonisti koji tvrde da nerijetko vide baš tu boju.

Zato samo naprijed, žuta boja u naše živote donosi uspjeh i sreću, najvedrija  je u cijeloj paleti te je idealan zaštitni znak sezone koju s radošću i optimizmom dočekujemo i prkosimo crnilu svakodnevnice. (piše Lara BAGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter