Proljeće je kod Nole - Drukčije

Nola (Saša MILJEVIĆ)
Nola (Saša MILJEVIĆ)

Nakon što su hrvatskoj glazbenoj sceni podarili neke od najljepših ljubavnih pjesama poput "Dio tebe" i "Iznad oblaka",  pulski bend Nola nakon dugo vremena predstavio se nešto drukčijom pjesmom. Svojevrsna je to oda proljeću, životu čime se Nola na neki način pomalo odmakla od njihove uobičajene direktne ljubavne tematike. "Pogledaj me, budim se, budim se u proljeće, kad ptice pjevaju Drukčije…". Stihovi su najnovije pjesme, znakovitog i jednostavnog naziva "Drukčije" koja nam govori o tome da nam, ako to želimo, svaki dan može biti proljeće.

"Život nam se događa sada i ovdje i možda je svijest o tome prvi korak svakoga od nas prema zadovoljstvu i unutarnjem miru kojemu svi toliko težimo," objašnjava Gabi iz Nole.

Tekst, glazbu i produkciju pjesme potpisuje Marijan Jelenić iz Nole. Pjesma je snimljena u studiju Partyzan u Puli, a za mix i mastering se pobrinuo Perica Šuran.

"Iskoristite proljeće i učinite neku radost za sebe. Koliko god teško izgledalo pronaći malo vremena za sebe, na kraju se uvijek isplati. U potrazi za srećom upoznali smo puno dobrih ljudi. Neki od njih, srećom, izvrsno sviraju. Družili smo se uz glazbu i zajedno snimali." –  zadovoljni rezultatom rekli su Gabi i Marijan. Tako je na  pjesmi "Drukčije" uz, naravno, Gabi i Marijana iz Nole, radio i cijeli niz poznatih glazbenika - Allan Skrobe iz Švedske, Matko Botić (My buddy moose), Dean Vitasović, Dušan Kranjc (2Cellos), Hrvoje Šćulac (Quasarr), Carlos Fagin iz Argentine, Ana Kučan, Tatiana Giorgi, Olja Dešić, Ognjen Jovanović, Nikol Ćaćić (NLV), Goran Farkaš (Veja), zbor Josip Kaplan Rijeka i Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula. Za pjesmu je napravljen i lyrics video, kojeg je radio Saša Đuračić - Undertoon, a može se pogledati ovdje.

I kako Nola na kraju poručuje: "Neka vam se proljeće uz ovu pjesmu rastegne kroz cijelu godinu". Proljetni hit je na pomolu. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter