Program MFF-a u Buzetu - u dva vikenda 19 filmova

Kino Pjacalet (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Kino Pjacalet (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Filmovi motovunskog festivala drugu godinu za redom pronašli su svoj put do susjednog brda - u Buzetu. U partnerstvu s Gradom Buzetom MFF ove godine donosi poseban filmski program BUZZ@TEEN koji će trajati dva vikenda, od ovog petka do nedjelje te od idućeg četvrtka, 31. srpnja, do subote, 3. kolovoza.

Prikazat će se trinaest filmova za mlađe od 18 godina te šest filmova iz ovogodišnjeg motovunskog programa za odrasle. Projekcije će se odvijati u čak tri kina, dva otvorena i jednom zatvorenom - u Kinu Pjacalet na Trgu Matka Laginje te Kapetanovom i Kinu Muzeju ispred i u Zavičajnom muzeju.

Filmovi koji će oduševiti najmlađe su "Zip&Zap i ekipa Pikulaša", kultni španjolski strip-junaci koji razbijaju stroga pravila tmurnog ljetnog popravnog kampa. Zatim "Antboy", priča o dječaku Pelleu koji ugrizom mrava dobiva supermoći, te "Baikonur", simpatična priča o ljubavi. Na programu je i nastavak vesele slovenske omladinske avanture "Gremo mi po svoje 2", ali i domaćeg "Zagonetnog dječaka", prije čije će projekcije koscenarist Daniel Kušan podijeliti s publikom svoja iskustva o snimanju filma.

Za razliku od Motovuna, Buzet će obiteljima s djecom pružiti nešto smireniji doživljaj gledanja filmova pod zvijezdama. Stariji od 18 će imati priliku pogledati šest filmova izdvojenih iz ovogodišnjeg programa Motovuna, a naslovi koje ne bi trebalo propustiti su "Sve je izgubljeno" u kojem se Robert Redford bori za vlastiti život na morskoj pučini nakon nesreće s jedrilicom, "Ida", poljska drama o mladoj redovničkoj pripravnici koja saznaje za svoju židovsku prošlost, "Djeca tranzicije" koji nudi propitivanje budućnosti najmlađih ugroženih nasiljem na društvenim mrežama te film "Ljudski kapital", priča o krizi i ljudskoj pohlepi.

Projekcije za najmlađe u Kinu Muzej su besplatne, filmovi u Kapetanovom kinu su po 15 kuna, na Pjacaletu po 25 kuna, a u prodaji su i kompleti ulaznica.

Veliki i mali filmoljupci svoje će znanje moći provjeriti u filmskom kvizu u četvrtak, 31. srpnja, u kinu Muzej od 18 sati koji vodi popularni "lovac" iz TV kviza "Potjera", Motovunjanin Dean Kotiga.

Ove subote od 23 sati na Baštionu će se održati koncert istarskog etno-benda Veja, a iduće subote, 2. kolovoza, u isto vrijeme počinje koncert Zorana Predina. Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter