Premijera dokumentarca Rogera Watersa "The Wall"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarac bivšeg pjevača, basista i tekstopisca engleskog rock sastava Pink Floyd - Rogera Watersa "Roger Waters The Wall" snimljen tijekom trogodišnje solo turneje, bit će premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 6. rujna, piše časopis Rolling Stone.

Film je snimljen tijekom Watersove "The Wall" solo turneje između rujna 2010. do rujna 2013., na kojoj je istoimeni album Pink Floyda izveo u cijelosti. Sinopsis obećava uzbudljivo iskustvo rock zabavljačkog talenta te baca svjetlo na teme rata i gubitaka dok prati Watersa na podužoj turneji.

Waters je film napravio u suradnji s kreativnim direktorom "The Wall" turneje Seana Evansa. Dug 133 minute, imat će pet projekcija na festivalu, od čega su dvije rezervirane za profesionalce u filmskoj indistriji.

"Otkad je album "The Wall" objavljen, postao je jedan od klasičnih albuma svih vremena. Njegova popularnost se nastavlja, a poruke i danas žive. Duboko pogođen očevom i djedovom smrću u dva svjetska rata, Waters nastoji raditi na tome da se sruše zidovi koji vode do nesporazuma i ratova. Ovaj film omogućuje Rogeru da otkrije što mu "The Wall" još uvijek znači dok ga izvodi pred desecima tisuća fanova", kazao je glavni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu Piers Handling.

Waters je u sklopu trogodišnje turneje odradio 219 nastupa u arenama i stadionima diljem svijeta, a uprihodio je 458 milijuna dolara.

"Ne mogu stati s tom turnejom", kazao je Waters prošle godine za Rolling Stone. "Morate prihvatiti činjenicu da neću zauvijek živjeti (...) morate to prihvatiti kada radite nešto tako ogromno kao što je ova turneja".

Waters trenutno radi na svom prvom solo rock albumu od onog iz 1992. "Amused to Death". Još je od ranije poznato da će biti 55 minuta dug i da će sadržavati kazališni element.

"Sadrži likove koji razgovaraju jedan s drugim. Riječ je o starcu i djetetu koji pokušavaju otkriti zašto se ubijaju djeca", otkrio je Waters. Nije siguran u to hoće li novi album biti popraćen turnejom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter