Poznati vinar Marko Fakin pobjednik prve utrke sezone

Natjecanje se odvijalo na dva poligona
Natjecanje se odvijalo na dva poligona

Na poligonu u Gambetićima, nedaleko Višnjana, održana je minule nedjelje međunarodna utrka terenskih automobila "9. Nagrada Višnjana – off road adventure 2017." Za nagradu Višnjana natjecalo se 30 vozača iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Natjecanje je provedeno u tri kategorije i to:, benzinci zapreme manje od 2.000 ccm i terenci s diesel motorom.

Ukupni pobjednik "9. Nagrada Višnjana – off road adventure 2017." je Marko Fakin iz "Motovun off roda", drugo mjesto osvojio je Matej Podgornik iz "Extreme Team Renče" iz Slovenije, a Vedran Šćulac iz AMK "No limits Istra" iz Bravari. Fakin je inače poznati vinar, koji je za svoja vina dobio niz prestižnih nagrada i priznanja. U prvoj kategoriji, benzinci zapreme veće od 2.000 ccm, pobjedu je odnio Edi Milokanović iz AMK "Skok Racing" iz Poreča, a drugo i treće mjesto osvojili su Slovenci Peter Krt i Tim Kocjančič. U kategoriji benzinaca zapremine manje od 2.000 ccm pobijedio je Marko Fakin iz "Motovun off roda", drugi je bio Matej Podgornik iz "Extreme Team Renče", a treći Vedran Šćulac iz AMK "No limits Istra". Najbolji rezultat među dizelašima ostvario je Jani Ukmar iz ORC "2 mone" iz Slovenije, drugo mjesto osvojio je Dean Tominić iz "Off road klub Čumpitos" iz Pazina, a njegov klupski kolega Petar Baf osvojio je treće mjesto. Među natjecateljima su bile i dvije žena, a u konačnom poretku Betti Fakin iz "Motovun off roada" je bila bolja od Nikoline Krbavčić Ritoša iz Buzeta. U juniorskoj konkurenciji prvi je bio Dean Tominić iz "Off road klub Čumpitos", drugi Stefano Brajko iz ORC "Šavrini", a treći Entoni Medak iz AMK "No limits Istra". Natjecanje se odvijalo na dva poligona. Na provom je rekorda staze postigao Matej Podgornik "Extreme Team Renče" (1.56.98 minuta), a na drugom je rekorder bio Robert Prodan iz buzetskog AMK "Kamo oko vidi" (0.57.41).

Ovo zanimljivo automobilističko natjecanje, koje je, po lijepom sunčanom vremenu, pratio veliki broj posjetitelja, organizirali su Turistička zajednica Općine Višnjan i auto klubovi "Poreč motorsport" i "Skok racing". Bila je to ujedno i prva utrka sezone u off roadu, a otvorili su je glavni organizator Edi Milokanović iz Skok racing i direktorica TZO Višnjan Romina Sinosich. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter